Šta otvara „Ključ tajni“?

Novo delo Ijana Softlija (Iain Softley), reditelja filma „K-Pax“ – film „Ključ tajni“ („The Skeleton Key“) jeste kompleksna meditacija na granici realnog. Međutim, pogled izbliza donosi zaključak da se kroz delo provlači jedna uopštena ideja. Kako sam reditelj objašnjava, želeo je da film bude baziran na realnom, da ne bude previše gotski prestilizovan, kako bi bio siguran da će se autentičnost iskoristiti do maksimuma. Softli kaže: „Kod ovakvih filmova zastrašujuća je sama pomisao na to da takvi svetovi i dalje postoje. Mislim da publika i dalje želi da se uplaši u stvarnom svetu.“

Mlada glumica Kejt Hadson (Kate Hudson), nominovana za nagradu Oskar za film „Almost Famous“ Kamerona Kroua, igra bolničarku Karolinu Elis, koja se skoro doselila u Nju Orleans. Vajolet Devero je unajmljuje da brine o njenom mužu Benu. Hadsonova, koja se pojavljuje u skoro svakoj sceni, počela je da radi na svom liku veoma rano, još u pretprodukciji.

Kako je sve kaskaderske scene uradila skoro sama, kaže da joj nije smetala fizička angažovanost, iako se porodila samo tri meseca pre početka snimanja ovog filma. „Mislim da je trener bio poprilično iznenađen kad je video da imam odličnu koordinaciju pokreta“, smeje je Kejt. Ona dodaje: „Razbila sam dosta prozora, pela se na dvospratnu ogradu i puzala kroz blato po kiši. Kolena su mi bila plavoljubičasta, baš kao kad sam bila mala i igrala fudbal. U jednom trenutku shvatila sam da sam mokra čitavih 15 sati. Jako mi se dopalo! Nema ništa lepše nego kad se vraćate kući s posla u ranama! Bilo je baš zabavno!“

Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard), dobitnik nominacije za Zlatni globus za ulogu u filmu „Razbijeno staklo“, koji je za ulogu u filmu „Dečaci ne plaču“ takođe dobio odlične kritike, igra advokata Luka Maršala, koji radi za porodicu Devero. „Nisam siguran da li sam bio iskren“, opisuje Sarsgard svoj misteriozni lik. „On ima posla preko glave i potpuno mu je predan, ali mu u jednom momentu, kako se priča razvija, posao postaje veoma težak. Maršal je nevernik, a tek kasnije i sam počinje da veruje da postoje zastrašujuće stvari.

Legendarni glumci s nekoliko nominacija za Oskara, Zlatni globus i Emi – Džina Roulands (Gena Rowlands) i Džon Hart (John Hurt ), igraju Vajolet i Bena Deveroa, misteriozni par iza koga se kriju mnoge nerazjašnjene stvari.

Sutra čitajte više o ovom filmu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar