Stiže Sinemanija

Šesnaesta po redu revija filmova "L’Oreal Paris Cinemania" održaće se od 29. oktobra do 5. novembra u centru "Sava" i od 30. oktobra do 6. novembra u bioskopu "Arena" u Novom Sadu. Sinemanija će biti otvorena premijerom filma Ridlija Skota (Ridley Scott) – "Krug laži" ("Body Of Lies") sa Leonardom Dikaprijem (Leonardo DiCaprio) i Raselom Krouom (Russell Crowe) u glavnim ulogama. Tradicionalnu smotru najnovijih holivudskih filmskih ostvarenja zatvoriće novi film iz serijala o agentu 007 "Zrno utehe" ("Quantum Of Solace"), koji će poslednjeg dana revije biti prikazan u sva tri premijerna termina.
Sedamnaest premijera obećava dobru zabavu za sve ukuse i uzraste. Nežnim romantičnim dušama svkakako preporučujemo novi film Ričarda Gira (Richard Gere) i Dajan Lejn (Diane Lane) "Noći u Rondanteu" ("Nights in Rodanthe"), snimljen po bestseler romanu Nikolasa Sparksa, čije smo ekranizacije "Beležnica" i "Poruka u boci" imali prilike da gledamo na ranijim Sinemanijama. Ženskoj populaciji će sigurno biti interesantni i filmovi "Ljubav u Barseloni" ("Vicky Cristina Barcelona") Vudija Alena (Woody Allen) i novi film ljubimice beogradske publike Meg Rajan (Meg Ryann) "Žene" ("The Women").
Film Oskarom nagrađenog reditelja Martina Skorsezea (Martin Scorsese) – "The Rolling Stones: Shine A Light " prikazaće ovaj čuveni bend u svetlima iza pozornice, a film posle Sinemanije neće ići u redovnu bioskopsku distribuciju. Poštovaoci ekranizacija sa dobrim vizuelnim, da ne kažemo kompjuterskim efektima, moći će da se prepuste filmovima "Helboj 2: Zlatna armija" ("Hellboy 2: The Golden Army") reditelja Giljerma del Toroa (Guillermo del Toro) i "Grad svetla" ("City of Ember"), fantastične avanture nastale prema svetskom bestseleru.
Ljubitelje trilera na Sinemaniji očekuju prave poslastice ovog žanra, pre svih "Pod budnim okom" ("Eagle Eye"), koji će vas sigurno držati na rubu bioskopske stolice, "Seks klub" ("The Tourist (Deception)") sa Hju Džekmenom ("Hugh Jackman") u glavnoj ulozi i "Opasnost u Bankoku" ("Bangkok Dangerous") sa Nikolasom Kejdžom (Nicolas Cage).
Akcioni filmovi zastupljeni su filmom "Pravično ubistvo" ("Righteous Kill") sa De Nirom i Paćinom u glavnim ulogama, "Gospodari rata" ("Warlords"), "Nikad ne odustaj" ("Never Back Down") i "Trka smrti" ("Death Race"). Ljubitelji horora imaće prilike da pogledaju samo jedan film ovog žanra "Karantin" ("Quarantine"), koji obećava dosta užasa. Pravi specijalitet za mlađu publiku je "Ananas ekspres" ("Pineapple Express"), koji dosnosi mnogo smeha.
Pojedinačne karte za premijerni program mogu se kupiti po ceni od 250 dinara, dok za reprizni treba izdvojiti 150. Od 18. oktobra prodaju će biti pušteni i kompleti karata sa popustom od 20%.
Koristan link:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmsinemania 08
Komentari (0)
Dodaj komentar