Štrajk u Holivudu

Neki filmovi već osećaju posledice najave štrajka glumaca, a prva žrtva mogao bi da bude all-star projekat Stiva Soderberga (Steve Soderbergh), rimejk filma „Ocean“s Eleven“, koji se oslanjao na angažman nekoliko „A“ glumaca po nižoj „tarifi“.

Pošto se studiji utrkuju da dovrše svoje filmoce pre početka štrajka, koji bi mogao da bude 01. jula iduće godine, velikim zvezdama se ne traći sopstveno vreme na male projekte.

Tako je projekat „Ocean“s Eleven“ već napustio Mark Valberg (Mark Wahlberg), koji je zauzet glavnom ulogom u rimejku „Planete majmuna“, koji režira Tim Barton (Tim Burton). Valberga bi mogao da zameni Met Dejmon (Matt Damon). Naravno, ako bude u stanju da se izvuče pored glavne uloge u „Bornovom identitetu“.

Umesto Brusa Vilisa (Bruce Willis) mogao bi da se pojavi Evan MekGregor (Ewan McGregor), kojem je već ponuđena Vilisova uloga.

Ukoliko braća Luk (Luke) i Oven Vilson (Owen Wilson), koji su takođe najavljeni, budu isuviše zauzeti oko rada na filmovima „Bottle Rocket“ i „The Royal Tenenbaums“, Soderberg bi mogao da se okrene drugoj dvojici braće: Džoelu (Joel) i Etanu Koenu (Ethan Coen). Nevolja je, NARAVNO, u tome, što će i oni, verovatno, imati pametnija posla: radi se o njihovom još uvek neimenovanom, noir projektu, u kom bi trebalo da se pojave Bili Bob Tornton (Billy Bob Thornton) i Franses MekDormand (Frances McDormand). Posebno je interesantno napomenuti da se braća Koen nikada ranije nisu bavila glumom.

Ipak, i pored takvih gubitaka, Soderbergov fancy projekat i dalje, bar za sad, obiluje mnoštvom velikih imena: Džordž Kluni (George Clooney), Bred Pit (Brad Pitt) i Džulija Roberts (Julia Roberts) su i dalje u igri.

Štrajk glumaca mogao bi da predstavlja kraj za još jedan ambiciozan filmski rad: „Flora Plum“ Džodi Foster (Jodie Foster). Kako smo već pisali, Rasel Krou (Russell Crow), koji je trebalo da u ovom filmu tumači glavnu ulogu, onesposobljen je nedavnom povredom ramena bar za narednih devet meseci, a po isteku tog perioda glumački štrajk mogao bi biti u punom zamahu.

To će biti i velika šteta za Džodi, pošto je to poslednji put da će Krouove usluge moći da dobije tako jeftino. Posle „Gladijatora“, vrednost je Krouu skočila na 15 miliona dolara. Ipak, pošto se radi o starim prijateljima, možda će ipak moći nešto da se dogovore.

Ovo prolongiranje moglo bi Fosterovu da košta i učešća Kler Dejns (Claire Danes), koja je uzela semestar pauze na Jejlu kako bi snimila film.

Od ostalih vesti o štrajku, svakako je zanimljivo izdvojiti da je Kevin Spejsi (Kevin Spacey) priložio 100.000 zelenih novčanica za štrajkačku stvar.

Drugu vrstu podrške štrajku pokazali su vandali koji su izmenili izgled čuvenog natpisa „Hollywood“ obesivši 15 metara visok natpis „No Scabs“ („Nema štrajkbrehera“) preko drugog slova. Ovaj simbol Holivuda veoma je dobro obezbeđen od ovakvih „akcija“, i svi izgrednici su snimljeni bezbednosnim kamerama. Predstavnica za odnose sa javnošću gradskog Odeljenja za parkove i rekreativne sadržaje je tim povodom izjavila: „Ovaj znak je privlačna meta, ali je veoma opasan, naročito pod okriljem noći. Dešavalo se ranije da se ljudi tamo povrede. Zbog toga i držimo takvo obezbeđenje“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar