Štrumpfovi na filmu

Neke od najvećih produkcijskih kuća u Americi – "Columbia Pictures" i "Sony Pictures", nedavno su objavile da je u planu snimanje animiranog filma "Štrumpfovi" ("Smurfs"). Za one koji ih se ne sećaju Štrumpfovi su malena plava bića iz istoimenog animiranog filma i stipa. Ove godine Štrumpfovi slave 50 godina svog postojanja i nema boljeg načina da se proslavi jubilej od modernog, kompjuterski doteranog, animiranog filma.
Štrumpfovi žive u kućama od gljiva na tajnoj lokaciji u nepoznatoj evropskoj šumi. Glavni među njima je Veliki Štrumpf, koji je jedini obučen u crveno odelce, dok svi ostali imaju uske bele pantalonice i simpatične bele kapice nalik čarapicama. Na nemačkom jeziku Strumpf znači upravo "čarapa", što je i jedno od objašnjenja za neobično ime ovih stvorenja. Jedino žensko biće među njima je Štrumpfeta, s dugačkom plavom kosom i belom haljinicom. Mnogi stanovnici ovog sela od gljiva imaju veoma istaknute vrline ili mane po kojima su dobili imena kao što su Licko, Mrgud, Vicko i Trapavko.
Idilični način života ovih malih stvorenja ugrožavaju jedino zli Gargamel i njegova podjednako grozna mačka Azrajel, koji žive u oronulom zamku na rubu šume. Jedina prednost Šrumpfova je to što svaki put uspevaju da nadmudre Gargamela i sačuvaju lokaciju svog sela pod velom tajne.
Štrumpfove je izmislio belgijski crtač stripova Pjer Kulfor (Pierre Culliford), poznatiji kao Pejo (Peyo), 1958. godine. Prvi put su se pojavili kao strip, a kasnije kao crtani film, u obliku serije i jednog dugometražnog animiranog filma, koji je svojevremeno bio veoma gledan i u domaćim bioskopima. Oni malo stariji verovatno se sećaju da je svojevremeno bila veoma popularna i pozorišna predstava "Štrumfovi", gde su likove tumačili članovi grupe "Sedmorica mladih" i Suzana Mančić.
Scenaristi drugog i trećeg dela serijala "Šrek" ("Shrek"), Dejvid Stem (David Stem) i Dejvi Vejs (David Weiss), pregovaraju o pisanju scenarija i za ovaj film. Film će biti urađen najsavremenijom CGI kompjuterskom tehnologijom, a kompjuterski generisani likovi biće u interakciji s pravim glumcima, koji će tumačiti ljudske likove.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmovinovostistrumpfovivesti
Komentari (0)
Dodaj komentar