„Sweet Home Alabama“ na prvom mestu top-liste

Film „Sweet Home Alabama“ osvojio je ove nedelje prvo mesto na blagajnama, sa zaradom od oko 40 miliona dolara. Ovo je i impresivan početak za glavnu glumicu -Ris Viderspun (Reese Witherspoon) – koja se ovim filmom još više približila samom vrhu holivudske A liste glumica.

Film „Barbershop“ držao je pune dve nedelje sam vrh liste, privlačeći gledaoce crnačkim duhom i humorom. Radnja filma događa se u crnačkom delu Čikaga i upoznaje nas sa stanovnicima koji su od lokalne berbernice napravili pravi klub za okupljanje i druženje. „Berbernica“ nije klasična komedija, već vešto žanrovski balansira na samoj granici sa dramom.

Zbog izvanrednog debija filma „The Tuxedo“, ove nedelje je „Berbernica“ direktno sa prvog mesta liste pala na treće. Novi film Džeki Čena (Jackie Chan) zapravo je akciona komedija o čoveku koji postaje superšpijun, i to zahvaljujući odelu izrađenom po najvišoj tehnologiji. Pored Čena, u filmu „The Tuxedo“ igra i mlada glumica Dženifer Lav Hjuit (Jennifer Love Hewitt).

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za vikend 27-29. septembar.

  1. „Sweet Home Alabama“
  2. „The Tuxedo“
  3. „Barbershop“
  4. „My Big Fat Greek Wedding“
  5. „The Banger Sisters“
  6. „Four Feathers“
  7. „One Hour Photo“
  8. „Ballistic: Ecks vs. Sever“
  9. „Signs“
  10. „Swimfan“

Film „Barbershop“ koštao je „samo“ 12 miliona, a do sada je zaradio čak 54 miliona dolara. Uzroke pada gledanosti ovog filma moramo tražiti i u sve češćim kritikama na račun njegove etičnosti. Crnačka javnost je, naime, zahtevala od kuće „MGM“ da pojedine scene iz filma iseče, jer su se, po njima, u tim scenama u negativnom kontekstu spominjala imena velikih istorijskih crnačkih vođa. Al Šarpton (Al Sharpton) i Džesi Džekson (Jesse Jackson) čak su pretili i bojkotom filma ako im molbe ne budu uslišene. Producentska kuća „MGM“ nije izašla u susret njihovim zahtevima.

„My Big Fat Greek Wedding“ je i ove nedelje u vrhu liste, u skladu sa najavama da će biti jedan od najgledanijih filmova ove godine. Da podsetimo, film je počeo da se prikazuje još u proleće, u malom broju bioskopa, ali ga je nesprestano podržavala i jačala pozitivna preporuka gledalaca. U ovo romantičnu komediju uloženo je pet miliona dolara, da bi zarada posle 24 nedelje prikazivanja bila blizu 140 miliona dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar