Tajna porodice Brando: Ubistva i zavisnosti su ih totalno uništili

Marlon Brando je stvorio ime ‘teškog’ kolege, dok su ga istovremeno hvalili da je velikodušan i zabavan. Preterano je uživao u alkoholu, hrani i ženama. Slušajući snimke na kojima je Brando, kao oblik terapije, pričao sam sa sobom, novinar britanskog Telegrafa, koji je snimao dokumentarac o holivudskom velikanu, rekao je da se razlozi nameću sami od sebe.

– Na snimcima je izrazio mržnju prema svom ocu koji je njega i majku divljački tukao. Ali i prema majci koja ga je ostavila jer je više volela flašu nego njega. Smatrao je da bi mu bolje bilo da je odrastao u sirotištu – piše Stiven Rajli, koji je među prvima dobio snimke nakon Brandove smrti.

Brandovi roditelji bili su talentovani umetnici. Otac Marlon stariji bio je fotograf, a majka Doroti radila je u lokalnom pozorištu, zbog čega je i njen sin zavoleo glumu. Za vreme snimanja filma ‘Pobuna na brodu Baunti’, Marlon je na Tahitiju upoznao lepu meštanku Taritu Teripi. Tarita je 1970. godine rodila njihovu kćerku Čejen. Majka i kćerka zajedno su živjele na tropskom ostrvu.

Kada je bila tinejdžerka, Tarita je otkrila alkohol i droge pa je imala problema sa zakonom. Taman kada je počela da gradi uspešnu manekensku karijeru, 19-godišnja Marlonova kćerka doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je slomila vilicu i izgubila deo uva.

Nakon nesreće, pala je u depresiju i postala zavisnica. Tada je upoznala Daga Droleta, sina bogate porodice sa Tahitija. Njegov otac mu je branio da se viđa sa Čejen jer mu je delovala ‘tragično’.

Kada je Čejen odvela svog dečka u porodičnu kuću u Beverli Hilsu 1990., tada 31-godišnji Čejenin polubrat Kristijan im je upao u sobu i upucao Daga. Na sudu je tvrdio da je pucnjava bila nesrećni slučaj. Nakon Dagove smrti, Čejen je rodila njihovog sina, ali je ubrzo zbog depresije završila u psihijatrijskoj bolnici gdje su joj otkrili šizofreniju.

Izgubila je starateljstvo nad sinom pa je nekoliko puta pokušala da se ubije. U 25. godini života, Čejen se obesila. Na sahranu joj nisu došli ni Kristijan ni otac Brando.

Marlon je Kristijana dobio iz braka sa prvom suprugom, Anom Kasfi. Glumac je sa Anom, takođe glumicom, bio u braku samo jednu godinu. Njihov sin je od najranijih godina svedočio Marlonovim i Aninim žestokim svađama i dugogodišnjoj bitki za starateljstvo nad njim. Kristijana je otela majka 1972., godine kada je Brando snimio ‘Poslednji tango u Parizu’. Nakon što su dete pronašli privatni detektivi koje je unajmio Marlon, glumac je na sudu dobio puno starateljstvo nad svojim, tada 13-godišnjim, sinom.

Nakon niza propalih pokušaja da ostvari karijeru u glumi, Kristijan se ‘propio’. Nekoliko sati pre ubistva se napio dok je večerao sa svojom polusestrom. Ona mu je tada, navodno, otkrila da je Dag tuče, na šta je Kristijan poludeo. Prema njegovom iskazu, sestrinog dečka je samo ‘hteo da preplaši’ pa ga je slučajno upucao.

Nakon što je priznao krivicu na sudu, odležao je u zatvoru pet godina. Kasnije je bio na sudu zbog sumnje da je upleten u ubistvo supruge glumca Roberta Blejka. Njegova prva supruga, Debora Prisli, 2005. je tvrdila da je fizički zlostavlja. Sud mu je dodelio prisilnu rehabilitaciju zbog zavisnosti od droge i alkohola.

Kristijan je iznenada umro 2008. godine u kalifornijskoj bolnici od upale pluća pre svog 50. rođendana, prenosi portal 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Marlon Brandoporodica
Komentari (0)
Dodaj komentar