Tim Robins

Tim Robins rođen je u Kaliforniji 16. oktobra 1959. godine. Odrastao je u Njujorku, a u Los Anđeles se preselio 1981. godine u želji da izgradi glumačku karijeru.

Prvih godina dobijao je uloge u manjim pozorištima. Ubrzo je formirao alternativnu pozorišnu grupu „Glumački gang“, za koju je pisao pozorišne scenarije, režirao i glumio. Prve filmske uloge dobio je već 1985. godine, ali se u narednom periodu više orijentisao na pisanje scenarija za filmove i na režiserski posao. Igrao je sporednu ulogu u filmu „Top gan“, koji je ostvario ogroman komercijalni uspeh i svetsku slavu.

Jedan od najvećih uspeha Robinsa je film „Arlington Road“, u kom je bio glumac, ali i producent. Ovaj film je okupio odličnu glumačku ekipu, imao je veliki komercijalni uspeh, osvojio je nekoliko nagrada na filmskim festivalima, a imao je i dve nominacije za Oskara.

Kao glumac je snimio dvadesetak filmova, dvaput se našao u ulozi reditelja, a napisao je ogroman broj scenarija, kako za pozorišne predstave, tako i za filmska ostvarenja.

Trenutno učestvuje u snimanju filma Klinta Istvuda, „Misteriozna reka“, gde ima sporednu ulogu.

Živi sa nevenčanom suprugom, Suzan Saradon, u Njujorku. Imaju dvoje dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar