Travolta u rimejku filma „Lak za kosu“

Holivudska zvezda Džon Travolta (John Travolta), koji je pre tri decenije stekao popularnost filmovima „Groznica subotnje večeri“ i „Briljantin“, iznenada je odlučio da se vrati žanru koji je ga lansirao u glumački vrh, i to rimejkom muzičke komedije Džona Votersa „Lak za kosu“ („Hairspray“) iz 1988. godine. Nova verzija priče o tinejdžerima na lokalnoj baltimorskoj igranci biće zasnovana na popularnoj brodvejskoj adaptaciji filma, koja je premijerno odigrana 2002, a potom osvojila osam prestižnih „Toni“ priznanja, uključujući i one za najbolji mjuzikl, muziku, tekst i režiju.
Zanimljivo je da se Travolta vratio omiljenom žanru tumačeći ženu, i to ne bilo koju, nego seksi Ednu Turnblad, lik koju tradicionalno igraju muškarci. „Na početku snimanja producenti su želeli da Edna bude kao frižider, ali sam se usprotivio“, kaže poznati glumac. „Rekao sam: ‘Nema šanse, ne želim to da uradim dok joj ne dodate malo oblina. Želim da ona izgleda kao seksi žena. Zamislite Elizabet Tejlor, Sofiju Loren i Anitu Ekberg. Ako treba da glumite ženu, onda se potrudite da to bude žena kakvu volite!'“
Međutim, pretvaranje u ženu nije bilo lako, jer je Travolta na snimanju morao da nosi pet umetaka u ustima, odelo debeljuce teško 14 kilograma, a svakodnevno šminkanje trajalo je pet sati. „Biti Edna je veoma zabavno, ali postati Edna je bilo vrlo naporno!“, sabira Travolta svoje utiske.
Pored urnebesnog Travolte, u filmu „Lak za kosu“, koji je režirao Adam Šenkman (Adam Shankman), igraju i Kristofer Voken (Christopher Walken), Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), Niki Blonski (Nikki Blonsky), Amanda Bajns (Amanda Bynes), Džejms Marsden (James Marsden) i Kvin Latifa (Queen Latifah). Domaća premijera filma „Lak za kosu“ zakazana je za 30. avgust.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzon travoltafilmhairspraylak za kosumisel fajfermjuzikl
Komentari (0)
Dodaj komentar