„Tropska oluja“ oduvala Betmena

Peta nedelja prikazivanja ipak je bila kobna po najnoviji film iz serijala o Betmenu – "Mračni vitez", jer je on konačno skinut s trona. Na prvom mestu ove nedelje u američkim bioskopima našla se komedija "Tropska oluja" ("Tropic Thunder") u režiji glumca i reditelja Bena Stilera (Ben Stiller). Stiler se na sebi svojstven način našalio u ovom filmu na račun holivudskih prilika i napravio parodiju koja dobro opisuje holivudsku hipokriziju, komercijalnost po svaku cenu i, naravno, taštinu filmskih zvezda.
Sam Stiler igra poznatu filmsku zvezdu na zalasku karijere, kome se nikada nije nasmešila oskarovska sreća. Suočen s godinama i nizom neuspelih pokušaja, on preduzima još jedan očajnički, ne bi li poneo "zlatnog dečaka". Džek Blek (Jack Black) igra zadriglog plavušana, a jedino su njegove replike u filmovima odvratnije od njegovog fizičkog izgleda. Robertu Dauniju Džunioru (Robert Downey Jr.) pripala je najizazovnija i najkontroverznija uloga filma – najveće tamnopute filmske zvezde koji je zarobljen na filmskom projektu s gomilom drugorazrednih glumaca. Brendon T. Džekson (Brandon T. Jackson) igra samouverenog repera koji je rešio da se oproba i u Holivudu.
Radnja filma stavlja nas usred kulisa za snimanje novog ratnog filma za koji se priča da će biti najskuplji ratni film svih vremena. Međutim, troškovi filma toliko rastu iz dana u dan da studio odlučuje da otkaže snimanje. Frustrirani režiser, kome se pred očima ruši uspešna karijera, odlučuje da nikog ne obavesti o prekidu projekta i u nedostatku lažnih kulisa stavlja glumce u pravi rat. On pomera čitavu produkciju duboko u džungle jugoistočne Azije, gde će uobražene zvezde i zvezdice upoznati prave loše momke.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (15-17.) avgusta:

  1. "Tropska oluja" ("Tropic Thunder")
  2. "Mračni vitez" ("The Dark Knight")
  3. "Star Wars: The Clone Wars"
  4. "Mirrors"
  5. "Ananas ekspres" ("Pineapple Express")
  6. "Mumija: grobnica zmaja imperatora" ("The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor")
  7. "Mamma Mia!"
  8. "Sestrinstvo putujućih pantalona" ("The Sisterhood of the Traveling Pants 2")
  9. "Samo ne braća" ("Step Brothers")
  10. "Vicky Cristina Barcelona"

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ben stilerfilmfilmtropska oluja
Komentari (0)
Dodaj komentar