U američkim bioskopima: „1408“ i „A Mighty Heart“

Na drugom mestu liste najgledanijih filmova u Americi našla se adaptacija romana Stivena Kinga (Stephen King) „1408“ u režiji Mikaela Hafstroma (Mikael Hafstrom). U ovoj horor priči koju je producirala kuća „Weinstein Co.“ glavne uloge poverene su Džonu Kjusaku (John Cusack) i Semjuelu L. Džeksonu (Samuel L. Jackson).
Renomirani horor pisac Majk Ajnsln veruje samo u ono što vidi svojim očima. Posle niza bestselera u kojima je diskreditovao paranormalne pojave u najozloglašenijim ukletim kućama i grobljima na svetu, on svojim očima nije video dokaz o životu posle života. Međutim, njegovom mirnom noćnom pisanju doći će kraj kada iznajmi apartman 1408 u zloglasnom hotelu „Delfin“, gde počinje prvu od deset priča u okviru projekta „Deset noći u ukletim hotelskim sobama“. Pored upozorenja menadžera hotela, Ajnsln uzima sobu i počinje pripremu novog romana, koji će sigurno ponovo biti bestseler, ali pre toga će od najvećeg skeptika postati pravi vernik da bi uopšte uspeo da preživi noć.
Na desetom mestu debitovao je novi film Majkla Vinterbotoma (Michael Winterbottom) „A Mighty Heart“. U ovoj biografskoj priči o kidnapovanom i ubijenom novinaru Danijelu Perlu glavna uloga – rola Danijelove udovice Marijan Perl – poverena je Andželini Džoli (Angelina Jolie). Film je sniman na osnovu njenih memoara pod nazivom „A Mighty Heart: The Brave Life and Death of My Husband Danny Pearl“.
Život Marijan Perl promenio se zauvek 23. januara 2002. godine. Njen muž Danijel, šef biroa „Wall Street“ žurnala za južnu Aziju, istraživao je u Islambadu, Pakistan, priču o čuvenom bombašu Ričardu Rejdu. Put ga je odveo do Karačija, a posle toga ko zna gde. Svojoj ženi Marijan, koja je u to vreme bila u šestom mesecu trudnoće, rekao je samo to da će verovatno zakasniti na večeru.
Danijel se nikada nije vratio, a Marijan je napisala memoare u želji da svom sinu Adamu približi život njegovog tragično preminulog oca, koga on nikada nije upoznao. U svakoj reči Marijaninih memoara jasna je njena odlučnost da se izdigne iznad gorčine i mržnje koja nastavlja da se širi svetom posle napada od 9/11.
Dokumentarni film „Sicko“ Majkla Mura (Michael Moore) debitovao je u američkim bioskopima kao limitirano izdanje. Ovaj film govori o sistemu zdravstvene zaštite u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

1408a mighty heartfilmfilmhororsicko
Komentari (0)
Dodaj komentar