U Los Andjelesu počela 90. ceremonija dodele Oskara

U pozorištu Dolbi u Los Andjelesu kasno večeras je počela 90. ceremonija dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka na kojoj je po broju nominacija favorit film „The Shape of Water“ (Oblik vode) meksičkog reditelja Giljerma Del Toroa.

Domaćin ceremonije, humorista Džimi Kimel otvorio je ceremoniju monologom koji je gotovo u potpunosti posvetio seksualnom skandalu holivudskog producenta Harvija Vajstajna.

Holivudske zvezde Salma Hajel, Mira Sorivno i Ešli Džad su bile medju prvima koje su stigle na dodelu na kojoj se očekuje prisustvo pokreta protiv seksualnog uznemiravanja „Me Too“.

Posle ceremonije Zlatnog globusa na kojoj je crna boja dominirala, kao znak solidarnosti sa žrtvama seksualnog nasilja, bela i svetle boje su se vratile na crveni tepih Holivuda.

Mlada glumica Alison Vilijams, koja igra u filmu „Get Out“, prvencu Džordana Pila, stigla je u balskoj haljini Djordja Armana krem boje.

Voditelj američke televizijske mreže Ej Bi Si (ABC) Džordž Penakio, koji uživo prati dodelu, izjavio je da je nekoliko zvanica prolazeći preko crvenog tepiha odbilo da odgovori na pitanja novinara.

Penakio smatra da zvanice izbegavaju da odgovore na pitanja o pokretu protiv seksualnog uznemiravanja pokrenutog posle izbijanja skandal o uznemiravanju holivudskog producenta.

Ovogodišnja dodela Oskara održava se bez Vajnstajna jer ga je američka akademija posle izbijanja afere isključila iz članstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar