U Parizu sutra počinje prva Francusko-srpska koprodukcijska radionica

U organizaciji Filmskog centra Srbije, francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju i pokretne slike i Francuskog instituta u Srbiji, u Parizu će 7. i 8. decembra biti održana prva Francusko-srpska koprodukcijska radionica, i tom prilikom će okupljenim producentima i ekspertima biti predstavljeno pet projekata budućih srpskih filmova.

Srpsku delegaciju će predvoiditi direktor Filmskog centra Srbije Boban Jevtić, a prisutni će se upoznati s filmskim projektima „Linije želje“ Daneta Komljena, „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića, „Srce tame“ Stevana Filipovića, „Mara“ Mirjane Karanović i „Ilijin povratak“ Mladena Djordjevića.

Kako je saopštio Filmski centar Srbije, susret filmskih profesionalaca i kreativaca iz Srbije i Francuske plod je ugovora koji su ove dve kuće potpisale tokom festivala u Kanu.

Koprodukcijskoj radionici prethodili su Francusko-srpski susreti, održani krajem prošlog meseca,  tokom nedavno završenog Festivala autorskog fima.

U okviru Koprodukcione radionice govoriće direktor evropskih i medjunarodnih poslova u Nacionalnom centru za kinematografiju i pokretne slike Francuske Mišel Plazan, zamenik direktora kulture i medija pri Ministarstvu inostranih poslova Ogisten Favro i producentkinje Janja Lončar (Kinoelektron), Sofi Erb (Cinema Defacto) i Alis Ormije (Surprise Alley).

Svi srpski autori i producenti imaće priliku da u odvojenim susretima s francuskim producentima  detaljno predstave svoje projekte i njihove potencijale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar