Uskoro „Rat svetova“

Iako je još uvek u fazi postprodukcije, dugo očekivani naučnofantastični film „Rat svetova“ („The War of the Worlds“) najpoznatijeg filmskog reditelja, Stivena Spilberga (Steven Spielberg), polako se približava svetskoj premijeri. Ovaj filmski megahit naći će se na bioskopskim platnima 29. juna u Americi i istog dana u Centru „Sava“. U glavnoj ulozi je jedna od najšarmatnijih i najenergičnijih internacionalnih superzvezda – Tom Kruz (Tom Cruise).

Na velike ekrane stiže savremeno viđenje klasika naučne fantastike Herberta Džordža Velsa, „Rat svetova“. Ovaj sjajni avanturistički naučnofantastični triler otkriva nam neobičnu bitku za budućnost čovečanstva viđenu očima američke porodice koja se bori za opstanak.

Stiven Spilberg kaže da ne može da dočeka da odgleda film u bioskopu. „Ovaj film će biti jedna divlja vožnja. Biće veoma interesantan i veoma dramatičan. Deo filma je jako zabavan, a drugi deo seje teror, pogađa naše najdublje strahove. To je veoma lična priča – kataklizmični događaji koji se događaju odigravaju se ispred i iza porodične priče. Ta porodica bila je proganjana preko Istočne obale zbog tih katastrofalnih događaja“, kaže Spilberg.

„Ovo je jedna odiseja, ali zaista jedna prava odiseja. „Rat svetova“ nije jedan od mojih slatkih, ljupkih, dobroćudnih vanzemaljskih odiseja – ovo je prvi put da sam ja zaista držao oba oka otvorena i sa obe noge zakoračio u naučnofantastični horor film. Odmalena sam bio ljubitelj naučnofantastičnih filmova, uvek me je zanimao koncept priče šta će se dogoditi ako planeta bude napadnuta. U ovom filmu reflektuje se devet do 11 ljudskih strahova. To opet povlači neke ohrabrujuće zaključke – da smo mi zaista ljudska bića i da pomažemo jedni drugima da preživimo, pogotovo ako imamo zajedničkog neprijatelja“, dodaje čuveni režiser.

Sutra čitajte ostatak intervjua sa Spilbergom o filmu „Rat svetova“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar