Vajklefova fondacija priprema nove događaje

Fondacija Vajklefa Džina (Wyclef Jean Foundation) bi trebalo da tokom sezone 2000/2001. održi četiri dobrotvorna događaja. Vajklef je fondaciju osnovao 1998. godine, kako bi potpomogao emancipaciju manjinskih zajednica širom sveta. Organizacija je tokom prethodne godine proširila obim svog delovanja i na pružanje muzičke „pomoći“ u instrumentima i časovima muzike za decu i mlade.

Od četiri najavljena događaja, prvi je već održan. Radi se o žurci koja se dogodila 06. septembra u njujorškom klubu „Kopakabana“. Na ovoj žurci Vajklef je izveo ceo set sa svog poslednjeg albuma „The Ecleftic“, a tema partija je bila „Dancing Through The Decades“. Na podijumu su se pojavili i funk, hip-hop i go-go denserske grupe. Ceo događaj je bio vrlo ekskluzivan, s obzirom da je prisustvo bilo moguće samo na osnovu pozivnice i ulaznice od 500 dolara po osobi.

Sledeće dešavanje, takođe zatvorenog karaktera, zakazano je za 02. novembar u Armanijevoj prodavnici u Los Anđelesu. Tom prilikom bi trebalo da se pusti u rad i predstavi i zvanični website fondacije, a takođe se očekuje i Vajklefov nastup.

19. januara bi Vajklef trebalo da postane prvi hip-hop umetnik koji je nastupio u renomiranom njujorškom Karnegi Holu. Zajedno sa njim, trebalo bi da se pojavi i hor Clef“s Kids i drugi dečiji horovi i orkestri. Planirani su i specijalni gosti, a koncert je koncipiran kao promenada kroz razne muzičke žanrove od tridesetih godina do danas.

Najzad, 10. februara je predviđen veliki, četvrti po redu (dakle, tradicionalni), dobrotvorni koncert festivalskog karaktera, koji bi u Majamiju okupio sve što je najbolje u svetu hip-hop-a, reggae-a i R&B-a.

Prvi ovakav koncert održan je 1997, u organizaciji grupe Fugees, čiji je Vajklef frontmen, u Port-o-Prensu na Haitiju, a potom su 1998. i 1999. usledili koncerti u Majamiju, pod nazivom „Koncerti za Haiti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar