Vuk Kostić: Druga sezona „Ubice mog oca“ je bolja

Dugo očekivani nastavak serije „Ubice mog oca“ konačno je pred nama večeras u 20.00 na Top kanalu, a u njemu i jedan od glavnih likova, inspektor Aleksandar Jakovljević, kog tumači Vuk Kostić. Očekivanja publike od druge sezone su velika, a Novosti su pitale Kostića kako je bilo ponovo se naći u Jakovljevićevoj koži:

– Super. To su već nošene cipele, tako da sam se odlično snašao jer ne moram da se snalazim – već mi je nekako u krvi. Mnogo sam vezan za taj lik, pa mi je prijalo, radovao sam se dok sam radio. Aleksandar i ja ne ličimo mnogo, osim što smo imali puno ljubavi prema svojim očevima – ja sam mnogo bio vezan za svog i to je ono što nas u naslovu povezuje.

Šta se najviše promenilo kod njega?

– Sad samo ima još više da izgubi, Jelena je u bolnici, mada ne smem puno da otkrivam… On je na životnoj prekretnici, Marija je trudna, a dolazi i do uplitanja u ozbiljne klanovske razmirice i slične poslove.

Da li je bilo zahtevnije snimati prvu ili drugu sezonu serijala?

– Ne znam, ovu sam snimao gotovo paralelno sa „Mesom“ – najpre sam bio u „Mesu“ dva meseca, pa u „Ubicama“ tri. Prve epizode su nekako bile lakše iako je druga sezona bolja, dramaturški, glumački, zapletom. Zahtevnija je, ima više akcije, pa mi je druga sezona bila teža za rad.

Pratite li neke krimi-serije?

– Nema se kad, u slobodnom vremenu idem u prirodu, lovim, ronim, čak i kad je hladno, na barci sam.

Koji je vaš omiljeni inspektor iz domena filma ili serije?

– Prljavi Hari, zato što je Klint Istvud u pitanju, ali više sam za šerife. Imao sam uzor u liku starog kaubojskog šerifa, jer on je kompletna ličnost – ide po gradu, ima sva ovlašćenja. Kad smo se u detinjstvu igrali kauboja i Indijanaca uvek sam bio šerif, a ne može se biti dobar u obe uloge. Kao mali se odlučiš za to, nema traženja, predodređen si za nešto.

Koji su najčešći komentari bili vezani za vaš lik?

– Da bi trebalo više takvih da bude. Valjda je ljude dirnulo to što se mali bori protiv velikih – pravda, istina, Bog su na njegovoj strani. Naš narod je u istorijskom momentu u kom su željni da dobro i pravda pobede, da mali pobedi Golijata.

Da li je vaša uloga zahtevala i fizičku pripremljenost, treninge?

– Uvek sam dobro fizički pripremljen. Dok sam tri meseca radio po ceo dan, nisam imao kad da treniram, ali sam zato taložio tokom godine spremnost da bih mogao da pauziram u tom periodu.

Da ste vi scenarista, šta bi se na kraju priče dogodilo sa inspektorom Jakovljevićem?

– Ne smem da kažem da ne bi uticalo na svedoke, pardon pisce.

Kakvi su vam planovi?

– Igrao sam malo u filmu „Zaspanka za vojnika“ – srpskog vojnika koji se uvek pojavi kad je najteže i povede momke u juriš. Imao sam samo jednu repliku, ali je za pamćenje, najbolja u filmu. Redovno nastupam i u Narodnom pozorištu, prikazivanje „Mesa“ je pri kraju… Dosta, što se mene tiče, a sad da prezimimo zimu na planini, pa idemo na more.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmserijaubice mog ocaVuk Kostić
Komentari (0)
Dodaj komentar