Žene su ludele za ovim jugoslovenskim glumcem, a poginuo je na vrhuncu karijere

Aleksandar Aca Gavrić bio je jedan od najtalentovanijih glumaca bivše Jugoslavije, a neki od najznačajnijih filmova u kojima je igrao su „Marš na Drinu“ i „Kako su se voleli Romeo i Julija“.

U „Drini“ je oživeo lik kapetana prve klase Kostu Hadži-Vukovića, odnosno Batu Koleta. Bila mu je značajna i uloga kapetana Lešija. Taj film je  bio toliko popularan da je dve godine kasnije snimljen i nastavak „Obračun“, a pomama se proširila i na druge medije – u Reviji jugoslovenskog stripa je izlazio „Kapetan Leši“, a lik slavnog partizana crtan je, naravno, prema Gavriću.

Markantan, sa izraženim crtama lica, visok preko 190 centimetara, Aleksandra Gavrića je ova uloga zauvek ustalila kao nekog ko igra jake ličnosti, sposobne, neustrašive i naravno „dobre momke“.

Posle toga, Gavrić se oprobao i u nemačkim i italijanskim akcionim filmovima. Iako se sa velikim ambicijama okušao i u dramskim ulogama, publika ga je ipak najbolje upamtila kao “opasnog momka“ koji razbija negativce, postiže nemoguće i osvaja ženska srca.

Ipak, glumio je i “opasne” momke, heroje, ali i negativce, a mnoge žene su bile zaljubljene u njega zbog njegovog atraktivnog izgleda i brkova.

Ironično, pre ovoga, a upravo zbog svog izgleda, Gavrić nije mogao da dobije veće uloge jer su ga reditelji smatrali „američkim tipom glumca“ sa kojim Jugosloveni ne bi mogli da se poistovete. Zbog toga je jedno vreme igrao isključivo u pozorištu, i to u Zadru i Splitu.

Nažalost, Gavrić je poginuo 6. decembra 1972. godine. Stradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Inđije, a tada je imao 40 godina i bio je na vrhuncu popularnosti. Sa njim je u trenutku nesreće bila i njegova 22 godine mlađa devojka Jasmina Lisac, koja je takođe nastradala, piše Istorijski zabavnik.

Poslednju ulogu Aleksandar Aca Gavrić odigrao je u seriji “Paja i Jare”, gde je tumačio lik direktora Kostića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumac
Komentari (0)
Dodaj komentar