Blur (3)

Kao što je već pomenuto, u multiplejeru je moguće staviti čak tri modifikacije na auto i, verujte, sve tri će vam biti preko potrebne. Ulazak u trku bazira se na vašem trenutnom nivou, a multiplejer nudi mnogo više modova i zabave nego karijera. Moguće su trke sa deset igrača, 20 igrača, motor mash, battle arene, trke s timovima i hardcore trke bez ikakvih pojačanja na stazi. Multiplejer modifikacije su takođe drugačije od modifikacija u igri za jednog igrača. Možete primiti više štete ili staviti laser na auto. Bilo kako bilo, izbor je na vama, a imate četiri slota za izbor modifikacija. Blur nudi mnogo stvari za otključavanje, terajući vas da isprobate svaki mogući automobil i svaku modifikaciju.
Postoje čak i dnevni izazovi za one stvarno uporne. Kreiranje privatne igre nudi vam mnoštvo opcija. Međutim, ono što najviše veseli nije ni multiplejer ni igra za jednog igrača. Najviše veselja izaziva lokalni split screen, koji omogućuje prikaz igre do četiri igrača. Vidljivost je i dalje dobra. Split screen nudi dosta zabave – uvek dođe do psovki upućenih prijatelju koji se veselo smeška pored vas pošto vas je upravo izgurao sa staze.
Blur je solidna igra kad je igrate sami, ali njegova prava čar leži u multiplejeru, bio on online ili split screen. Ovo drugo je zabavnije, a ukoliko imate multitap i četiri gamepad-a, šta čekate, zovite prijatelje i luda vožnja može da počne. Motormash mode u otvorenim arenama je nešto sasvim drugo, nešto sasvim haotično. U velikoj otvorenoj areni gde se 20 igrača zabija i ispaljuje projektile u svim smerovima više podseća na Twisted Metal nego na Mario Kart.
Vizuelno, prezentacija Blur-a je jedan veliki miks. Uz veliku količinu motion blur-a, raznobojnih vozila i isto tako raznobojnih oružja Blur vam može izgledati pomalo čudno, jer je sve puno roze, ljubičaste i crvene boje. U stvari, tih boja ima na bacanje. Modeli automobila nisu vrhunac na tržištu, ali prikazani su detalji kao što su solidno dizajnirana unutrašnjost i vozač kojeg vidite kako menja brzine. Motion blur efekat je po default-u pomalo preteran, pa ako vam smeta, preporučujemo vam da ga odmah smanjite na minimum. Neke teksture su mlake, iako je uopšteno dizajn staza i okoline dobar. Grafika nije vrhunska, ali je miljama daleko od lošeg. Sve u svemu Blur je veoma svetlucava igra, što ćete zapaziti po zadnjim svetlima koja sijaju kao reflektori na stazu u noćnim trkama.
Eksplozije i animacije oružja su na visokom nivou. Odlični specijalni efekti kada pogodite protivnika ili budete pogođeni dodatno mute sliku, ali uspevaju da učine to u sekundi pa tako ne utiču na igru a i dalje izgledaju veoma dobro. Ono što je veoma pohvalno jeste to da Blur ne pati ni od kakvog pada framerate-a ni na jednoj platformi ni na najvišim detaljima na PC-u . To je i te kako bitno za igru u kojoj je svaka desetinka važna. Time daje utisak odlične ispoliranosti i potvrđuje veru u Bizarre Creations i njihove nove projekte. Tokom igranja ne opažaju se nikakvi bitni bagovi. Zvuk je odličan. Muzika je mahom ludi tehno, što se neće svideti svima. Takođe, treba primetiti da se muzika u trkama gasi po default-u. Možda su tvorci igre želeli da stave naglasak na odlične zvučne efekte u toku trke i da vam bude malo lakše da pratite ludilo koja se odvija oko vas.
Velika zamerka ide kontrolama. Dok na gejmpedima to ide sve kao po loju, na kompjuteru ne postoji mogućnost menjanja kontrola. Postoje dva layout-a koje možete odabrati. Dok jedan nije vredan pomena koliko je loš, drugi vas stavlja u poziciju da vozite tasterima W, A, S, D, a ispaljujete oružja pomoću tastera za kretanje. Pomalo čudno, pa vas i doslovno osuđuje da vozite levom rukom.
Na kraju možemo reći da je Blur odlična igra. To je luda, šarena arkadna trka puna destrukcije, preokretanja i sudara. Zahteva dobre reflekse, koncentraciju i dobro oko, ali za uzvrat nudi mnogo zabave. Pored solidnog single player-a, glavni adut joj je multiplayer. On je još luđi, još zabavniji, a split screen zaslužuje sve čestitke. Ukoliko ste zagriženi ljubitelj simulacije, bežite dalje od ove igre. Ako živite za lude, brze, arkadne trke u kojima ispaljujete velike kugle i ostala oružja u protivnike, ukoliko ste fan frentične trke u kojoj se sve preokrene u sekundi i verujete da imate živaca za to, onda je Blur prava igra za vas.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blurbubachevrolletcorveteigrekompjuterilotusmrežamultiplayernissan 350-zoff-roadpcprijateljišarenosingleplayertrkevwzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar