Čudovišta sa crno-belog ostrva

Odmah u startu: ne pričamo o Partizanu već o nastavku igre Black and White pod nazivom B&W Creature Isle. Znači, za sve one koji su prosto obožavali svog tigra ili kravu, i slične (precrtati nepotrebno) i venuli što im ljubimci pate zbog manjka društva i poroda – radujte se! U kompaniji Lionhead Studios su odlučili da ovim posrednicima između božanstava koje izigravate i ljudi koje maltretirate posvete dostojnu pažnju i da im pruže priliku da se druže i umnože.

Doduše, tu ima jedan mali problem, oko tog … umnožavanja. Igra vas smešta na ostrvo koje je naseljeno isključivo „čudovištima“ kao što je vaš Ljubimac, a na celom ostrvu postoji samo jedna pripadnica lepšeg, iako čudovišnog, pola, tako da ćete morati da joj se udvarate, čineći joj neke „sitnice“ u koje spada i odgajanje jednog pileta! Da, da, pileta. Čisto da dokažete da ste sposobni da vodite računa o nečemu što može samo da trči, skače, kljuca, zaluta, jede, khh-khh…, i sve po redu, a i tome slično. Tu sad dolazi do zanimljive pojave da pile uči od nekoga ko uči od vas, tako da će samo vrhunski pedagozi načiniti od pileta zdravog i pravog čoveka (i to po standardu ISO 9001). Indirektnost učenja je nezgodna: objasniš nekome a on te pogrešno shvati i onda to pogrešno još gore objasni nekom trećem. Mogućnosti efekata „gluvih telefona“ su bezgranične, ali zato uvek možete da kažete da je kriv onaj koji prenosi informacije, a ne vi, u svojoj premudrosti.

Da stvar bude komplikovanija, čudovišta na ostrvu su društveno povezana u grupu koja se naziva Bratstvo i za koje isto morate odraditi neke zadatke da bi vas prihvatili. Kada je ta trivijalnost (od preko 25 zadataka) gotova, vaš Ljubimac dobija sposobnosti za izvođenje novih čuda a i narukvice koje ga identifikuju u susretima sa ostalim igračima kao člana Bratstva. Svakako, to znači da će ovakva čudovišta moći da igraju na mreži uporedo sa onima iz originalne igre.

Drugi zadatak, tj. zasnivanje čudovišne porodice zahteva da Bratstvu objasnite ko je najjači brat. Nakon što brat premlati brata, a vaš Ljubimac je onaj brat koji je pobedio, svi napori će začudo uroditi plodom. Čudovištancetom. Na zaprepašćenje svih, a najviše samog pileta, pile u ovom trenutku postaje nebitno i ostaje zanemareno. Za dalji razvoj događaja ovako napete serije u izdanju Lionhead Studios-a, pratite nas i početkom 2002. kada igra bude objavljena, kada ćemo čuti i kako se pile žali: „To je nepravda!“

Preporučujemo da nabavite sledeću pesmu za slušanje uz igru: „The bad touch“, Bloodhound Gang, i da odgledate sledeći film na temu čudovišnih porodica: „The Addams Family“.

Samo požurite sa nabavkom i gledanjem, jer 2002. je već tu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar