Microsoft Train Simulator

U igračkoj industriji Microsoft je oduvek bio poznat po svom odličnom serijalu simulatora letenja, koji su bili ispred konkurencije i po vizuelnom utisku i realnosti koju su pružali. Ove godine Microsoft se odlučio na radikalan zaokret, te umesto da vidimo novu verziju Flight Simulatora moćićemo da uživamo u blagodetima simulatora voza.

Jedina sličnost ova dva simulatora će biti u odličnim i realnim vizuelnim efektima. Pošto je perspektiva ipak prizemljena, dizajneri su se potrudili da realno dočaraju predele oko šina. Detaljni modeli vozova, refleksije vode, detaljan teren, zgrade i mostovi su samo neke od stvari koji nas očekuju u Microsoft Train Simulator-u.

Najzanimljivija činjenica koja se može čuti u najavama je sam prostor koji će ovako detaljno biti obrađen i prikazan. 750 kilometara šina podeljenih na šest ruta širom sveta: Amtrak (SAD), Burlington Northern Santa Fe Railway (SAD), The Flying Scotsman Railways (Engleska), Kyushu Railway Company (Japan), Odakyu Electric Railway (Japan), The Venice Simplon Orient-Express (Austrija).

Naravno, The Flying Scotsman Railways i Orient-Express su pruge iz prošlosti, što će igraču omogućiti da isproba i stare parne lokomotive.

Stići na svaku stanicu po voznom redu, bez obzira na vremenske nepogode i druge probleme, će naravno biti osnovni cilj igre, dok će svaka pruga imati svoje specifične probleme i zadatke. Za slučaj da vam je sve bilo komplikovano ili dosadno, ostavljena vam je mogućnost da sve pruge prođete kao posmatrač i da jednostavno uživate kao što biste uživali i na pravom putovanju vozom.

Ideja jeste malo neobična, ali treba verovati Microsoft-u i njihovoj proceni da ova igra ima svoje ciljno tržište negde u svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar