Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge (1)

Serijal Secret of Monkey Island postigao je prilično velik uspeh, iako avanture same po sebi danas nisu previše privlačan žanr igara. Ipak, ova igra ima "ono nešto" što će privući hiljade i hiljade igrača. Radnja igre Monkey Island 2 LeChucks Revenge Special Edition prava je gusarska. U prvom nastavku porazio je zlog gusara "duha" LeChucks-a, a sada naš junak, neobični uglađeni pirat Guybrush Threepwood, kreće u novu avanturu. Ovog puta u lovu je na najveće i najbolje sakriveno blago na svetu – Big Whoop. Za otkrivanje ovog tajanstvenog (a verovatno i ogromnog) blaga biće mu potrebno mnogo znanja i lukavstva, tako da je nova avantura pred njim.
Cela radnja odvija se na ostrvu Scabb, negde u Karipskom moru. Nakon što pronađete blago, pokušaćete da pronađete i brod i da pobegnete s ostrva. Eto, to je sve. Zvuči jednostavno, zar ne? Ali neće biti ni blizu tome, jer vas očekuje mnogo više avantura i zagonetki nego što ste i mogli da zamislite. Naravno, naći ćete blago, ali uvek postoji neko "ali". Već od samog početka shvatićete da vas očekuje poznati simpatični crni humor ili nazovite to kako hoćete. Uglavnom, uživaćete u tome. E, sad, naš junak Guybrush je vrlo pametan, pa će to pokušati da iskoristi u pronalaženju svog cilja, to jest blaga. Očekuju vas i brojni pirati koji su protiv vas, kao i onaj prvi, koji će odmah pokušati da vam naplati mostarinu, ali i to je gusarski život.
Na samom početku svoje avanture krećete se na nekoliko lokacija između brodova. Ne bi bilo loše da tu pokupite sve predmete koje možete i, naravno, kako to u avanturama i biva, da razgovarate sa svim likovima koje sretnete, a koji vam mogu dati korisne informacije. Ne treba posebno pominjati da kombinacije pojedinih elemenata i predmeta donose nove predmete i mogućnosti za napredovanje u igri. Svoj inventar otvarate tasterom "I", i tu ćete pronaći sve što nosite. Kako biste dobro napredovali u igri, morate zaista da uključite mozak, jer igra baš i nije jednostavna.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

big whoopblagoglasovna glumagrafikaigrekaripsko morelechucksmismonkey islandmonkey island 2muzikapcplatformarevengescabb islandspecial editiontastatura
Komentari (0)
Dodaj komentar