Nerealne tehnologije danas

Epic-ovci očigledno nisu išli na godišnji odmor, već su vredno radili na novoj generaciji Unreal engine-a, koji će se primeniti u sledećoj igri u serijalu, a potom i licencirati. Ukratko, podržavaće sve što ste želeli da imate u igri:

Poligoni – engine će moći da manipuliše velikim brojem poligona po sceni. Tim Sweeny je u intervjuu ove nedelje najavio 100.000 poligona u 25fps na GF2. To posredno omogućuje i veću detaljnost modela igrača. Ovde prikazan model ima 3.700 poligona, što je oko tri puta više od dosadašnjih UT modela.

Da igra ne bi renderovala nebitne poligone uvedena je LOD (level of detail – nivo detaljnosti) tehnologija, koja dinamički smanjuje broj poligona na modelu u zavisnosti od udaljenosti posmatrača.

Skeletalna animacija – ukratko (bez suvoparne definicije), omogućava modelu da se deformiše i animira u zavisnosti od pomeraja ključnih tačaka 3D modela, koje dalje po formuli pomeraju druge povezane elemente, što doprinosi realističnosti pokreta i pretapanja istih.

Ovde prikazano lice modela ima 40 kostiju, koje omogućavaju živopisne izraze lica (usne, brada, oči, obrve, pa čak i kosa su povezane sa „kostima“). Naravno, podrška za T&L i DirectX 8 (a ovime i direktno za X-box) će dodatno poboljšati prikaz i animacije modela.

Teren – poboljšanja editora i samog engine-a će omogućiti pejsažne scene, koje je dosada samo Bryce mogao da proizvede 🙂

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar