Nostradamus: The Last Prophecy

Nostradamus: The Last Prophecy je avantura koja vas vraća u prošlost, tačnije u 16. vek, u kojem rešavate zagonetke inspirisane Nostradamusovim radovima. Rešavate probleme uz njegovu pomoć, istražujete istoriju i pomažete drugim ljudima. Posle obraćanja Katarine Mediči, Nostradamus odlučuje da joj pomogne u njenom prokletstvu. Ali, pošto je on već star i nemoćan, zadužuje svoju ćerku za obavljanje tog zadatka.
Kako u to vreme nije bilo ženskih astrologa i doktora, Medlin mora da se preruši u svog brata da bi mogla da pomogne i uopšte ode na dvor. Tu započinje vaša avantura, gde preuzimate ulogu Medlin, prvi zadaci, kao i prve zagonetke u vezi s prerušavanjem. Moraćete da tražite stvari potrebne za izvršenje zadatka, da koristite određene predmete na određenim mestima i da tražite recepte za razne napitke, jela i kreme koje će vam zatrebati. Prelazićete iz sobe u sobu tragajući za pravim predmetom i isprobavati razne kombinacije sve dok ne pronađete ono što vam treba.
Zagonetke i rebusi javljaju se na vašoj pustolovini da biste otkrili neku novu informaciju. Tako, primera radi, morate da složite mesece i horoskop pravim redosledom, pomerajući samo jedan par odjednom, kako biste otkrili detalje o kraljici. Za kremu koju pravite za lice moraćete da pronađete recept i prave sastojke i da ih pravilno izmešate da biste dobili boju koja vam je potrebna za masku. Ako negde zapnete ili vam zatreba pomoć, Nostradamus će vam dati savet ili komentarisati vaš postupak. Inventar je pregledan i ne bi trebalo da imate problema sa snalaženjem u njemu. Preko njega ćete pregledati sakupljene predmete, koristiti alate koje nosite i upotrebljavati ih dalje u igri. Tamo ćete pronaći i svoj dnevnik s važnim pismima i skriptama, recepte koje ste dosad naučili, kao i sve prethodne dijaloge kako biste lakše pratili celu priču.
Igra bi mogla da izgleda i bolje. Grafika je pomalo zastarela, ali ipak lepo dočarava epohu srednjeg veka. Možete videti kako je sve bilo uređeno i videti detalje i ukrase iz srednjeg veka. Opcija u igri je veoma malo, što razočarava. Kameru možete kontrolisati mišem, tako da ćete se lako snalaziti u prostoru i moći da se prepustite istraživanju predmeta. Ako volite avanture, istorijske zagonetke i traganje za raznoraznim predmetima, Nostradamus: The Last Prophecy pružiće vam sate zabave, mozganja i istraživanja.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

igrenostradamuspcposlednje proročanstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar