Pro Evolution Soccer 2010 (2)

Situacija s licencama nije ništa bolja ni ove godine, ali fanovima koji su uz PES već duže vreme to je odavno prestalo da smeta. Ono što bi ipak moglo da im zasmeta jeste činjenica da nisu obavljeni transferi stari više od nekoliko meseci. Tako Ševčenko i dalje igra za Čelsi, a tu su još i mnogi drugi igrači koji "igraju" za timove koje su već odavno napustili u stvarnosti. Što se modova tiče, fanovi će oberučke prihvatiti rekonstruisanu Master ligu. Naime, nova Master liga se prvi put služi pravim novcem, a uvedeni su i sistem treninga koji zavisi od kvaliteta trenera, klubovi navijača, juniorska škola, iz koje se mogu izvlačiti nove nade, sponzori od kojih klub dobija pare itd.
Tu je još sasvim pristojna količina promena i inovacija, a bitno je pomenuti da je konačno uvedena i Liga šampiona, kao i Liga Evrope, u koje se vaši klubovi mogu plasirati. Sve pohvale za "novu" Master ligu pošto je to (ako zanemarimo utakmice s ekipom) sigurno najzarazniji mod igre, uz koji će vam proleteti sati i sati zabave. Tu je i mod uveden prošle godine – Become a Legend, koji, čini se, nije preterano menjan od prošlog PES-a. Štaviše, posle prvih nekoliko utakmica, čini se pomalo dosadnijim nego ranije.
S tehničke strane, Konami je odradio više nego pristojan posao. Grafika je vidno napredovala, igrači nikada nisu izgledali realnije, tu je konačno i 3D publika, a trava se zeleni lepše nego ikada. Kvalitetnije je odrađeno i kretanje igrača, tu je više varijanti proslave posle postignutog gola (pri kreaciji svog igrača moguće ih je isprobati svih osamdesetak, neke će vas verovatno nasmejati). Navijači, pored toga što su konačno trodimenzionalni, ove godine navijaju realnije i na više načina. Soundtrack u novom PES-u je malo kvalitetniji nego prošlih godina, tu je i nekoliko poznatih izvođača, kao i pesama koje će vam skratiti vreme tokom "manevrisanja" po menijima. Igra prepoznaje jako velik broj različitih gampead-ova, što je pohvalna činjenica jer upravo to čini problem nekim današnjim igrama.
Pro Evolution 2010 svakako donosi niz novina i promena. Neke su dobrodošle, neke su, iako je Konami imao najbolje namere, razočarale. Igrači će uživati u grafici i realnom izgledu igrača, u igranju s novim taktičkim opcijama i kartama igrača, kao i u praktično novoj Master ligi. Ipak, čini se da je Konami s inovacijama u gameplay-u, u nastojanju da nadmaši velikog konkurenta Fifu, doneo samo još više problema, bagova i gubljenja živaca. Od očajnih golmana, preko nelogičnih odbijanja lopte, ništa logičnijeg suđenja do previše lakog AI-ja. Tu su i neodrađeni transferi, ali to će se već rešiti nekim patch-om. PES 2010 vas ipak neće baciti u ekstazu svojim savršenstvom i očigledno ćemo morati da pričekamo bar još godinu dana do povratka ovog serijala na tron, ali stari kralj fudbala nam je pokazao da ipak ima još nekoliko asova u rukavu.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

2010fudbalkonamimenadžerska igrapespro evolution soccersport
Komentari (0)
Dodaj komentar