Sam & Max: The Devil’s Playhouse

Sam & Max: The Devil’s Playhouse je treća sezona reinkarnacije kultnog point&click serijala. Pošto smo se u prošloj sezoni sreli sa samim đavolom, koji to interdimenzionalni majmun mora da predstavlja veći izazov? Naravno, to je general Skun’ka’pe, iliti, Skunkape za prijatelje. Igru počinjete u samom centru zbivanja. Nalazite se na nekom vanzemaljskom brodu, neki vam narator objašnjava neke gluposti i osnove igre. Pošto ste pobedili Skunkapea, igra se vraća na sam početak. Maks je pronašao neke psihičke moći kao što je to pogled u budućnost, Skunkape je došao na Zemlju da nudi mir (dobro, i ostale pošasti). A ko će ga sprečiti u tome, ako ne naši omiljeni dlakavi detektivi?
Najpre ćete uočiti da čitava igra ima malo drukčiju "podlogu", što je logično za novu sezonu. Glavni meni nije bitno izmenjen, snaći ćete se u svemu. Sama igra, s druge strane, ima nekoliko sitnih izmena. Primera radi, nema više redova za opcije dijaloga, već je sve u nekom okruglom meniju, što je dobro je za preglednost u toku same igre. Imate i poseban meni za korišćenje Maksa i njegovih psihičkih moći itd.
Grafički engine ostao je nepromenjen, tako da igru mogu bez problema igrati i oni s nešto starijim konfiguracijama računara. Na koncept igre ne treba trošiti previše reči. Point and click, razgovori, korišćenje item-a, korišćenje Maksovih psihičkih moći. Znači, sve po starom. Možda ste pomislili da bi vam ova treća sezona dosadila, pošto je sve isto kao pre, ali zagonetke su i dalje zabavne, komentari likova (naročito Maksa) su i dalje zanimljivi i sveži kao i ranije, a ima i tih nekoliko sitnih izmena koje doprinose raznovrsnosti, bez obzira na to koliko su minimalne. Gomila referenci na popularnu kulturu, sprdanje na račun Apple, lolcatse i još mnogo toga.
Konačna ocena je da je ovo dobra igra, a nije ni skupa s obzirom na sadržaj. Traje samo nekoliko sati, ali na to ste već navikli iz prethodnih epizoda. Ako su vam se svidele prošle sezone, nema razloga zašto ne bi i ova. Nešto sitnije izmene, podjednako dobar humor kao i ranije, uvrnuti likovi, simpatična grafika, nezahtevnost. Ako vam hronično nedostaje point and click avantura, a niste odigrali prethodne sezone, slobodno ih odigrajte. Osim nekoliko referenci, igra nije preterano povezana s prethodnim nastavcima. Sve u svemu, dobra igra. U svakom slučaju, preporuka.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avanturadetektivigeneral skunkapeigremaxpaspc igrepoint and clickprva epizodasamsem i makstreća sezonavanzemaljski brodzec
Komentari (0)
Dodaj komentar