SpongeBob SquarePants Diner Dash

Sunđer Bob Kockalone i njegovi prijatelji iz podvodnog grada dobro su poznati junaci iz sveta crtanog filma. Junak koji se pre svega obraća najmlađoj populaciji ima mnogo svojih poklonika i među odraslima. Naravno, kao i kod većine likova iz sveta filma i zabave uopšte, fenomen Sunđer Boba je iskorišćen i u industriji igara. Mnoge igre, namenjene pre svega najmlađoj populaciji, imaju za svog glavnog junaka Sunđer Boba. Isti slučaj je i u ovoj igri, koja ne predstavlja ništa novo ni revolucionarno, već nudi dobro poznatog junaka u ulozi konobara u restoranu gospodina Krabe.
Sam scenario igre je dobro poznat iz originalne igre Diner Dash, gde je mesto glavnog junaka, konobarice Flo, preuzeo Kockalone. Ovde Sunđer Bob radi kao konobar kod gospodina Krabe, koji kao i uvek ima za cilj proširenje svoje imperije restorana i što veći priliv novca. Bobov posao je da primi goste u restoran, razmesti ih za slobodne stolove, uzme porudžbine, isporuči naručenu hranu i piće, izda račun, pokupi sudove i primi nove goste za slobodan sto. I tako u krug. Na prvi pogled, pomislili biste, veoma dosadno i ponavljajuće. Ipak, nije baš tako.
Ono što daje zanimljivost ovoj igri je pre svega to što svaki novi nivo igre donosi nešto novo i teže. Na početku je posao prilično lak i brzo se odradi. Na novi nivo prelazite kada sakupite dovoljno novca, ali sa svakim novim nivoom posao se komplikuje. Na određenim nivoima morate voditi računa da goste rasporedite po redosledu dolaska u restoran, neki nivoi zahtevaju od vas da goste rasporedite za stolove koji su, na primer, iste boje kao i njihova odeća i tako dalje… Jedni gosti su nestrpljiviji od drugih, neki se žure da zauzmu sto, ali se ne žure s porudžbinom…
Osnova svih zadataka je da vaši gosti budu brzo posluženi i da zadovoljni napuste restoran. Ako radite suviše sporo, gosti gube strpljenje i odlaze nezadovoljni, a samim tim vi ne zarađujete dovoljno novca za sledeći nivo i vaš gazda je veoma nezadovoljan. Uostalom, gospodin Kraba je lik koji je skoro uvek nezadovoljan nečim, tako da ste tu na poprilično tankom ledu. Ako neke zadatke uradite dovoljno dobro i brzo, dobijate određene bonuse u smislu da vam se na raspolaganje stavlja mašina za sok kojim možete služiti goste dok čekaju da ih uslužite ili možete da ih poslužite salatom i tako ih malo umirite dok ne dobiju sto. Takođe, ako ste stvarno dobro uradili neke zadatke, imate mogućnost da zaposlite Patrika Zvezdu, Bobovog vernog druga, koji će zabavljati vaše goste dok čekaju na red za slobodno mesto u restoranu.
Igra ima dva moda igranja: The SpongeBob’s Career Mode, gde idete iz jednog nivoa u drugi i u toku igre dobijate nove i teže zadatke. U ovom modu igre imate 50 nivoa koje treba da pređete, a sa svakim nivoom igra dobija na težini i brzini. Poslednji nivoi su veoma teški i zahtevaju od vas dosta brzine i umešnosti. U The Endless Shift Mode birate nivo težine igre od kojeg krećete i vaš zadatak je da što brže uslužite goste. Novoa ima neograničen broj i ovaj mod birate kada ste već dobro upućeni u igru. Igra ima samo single play način igranja, ali to i nije tako bitno, jer je pre svega napravljena da vas razveseli i da vam prekrati vreme.
Grafika je 2D i radi samo na rezoluciji 800 x 600, tako da zaista može da se igra na svakom računaru. Grafika se od originalne igre razlikuje samo utoliko što je sve prilagođeno priči o Sunđer Bobu, uključujući tu i sve junake i atmosferu iz originalnog crtanog filma. Muzička podloga je takođe preuzeta iz crtanog filma i tu je da upotpuni celokupnu sliku i dočara svet našeg glavnog junaka.
Sve u svemu, ova igra ne predstavlja ništa novo, već modifikaciju dobro poznate teme i igre. Cilj svega je da se poštovaoci našeg malog podvodnog junaka dobro zabave i uz dobro poznate likove i veselu atmosferu provedu neko vreme u podvodnom svetu Sunđer Boba i šašavih likova ovog popularnog crtanog filma.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

igrapcspongebob squarepants diner dashsundjer bob kockalone
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Una Mijatović

    Ekstra je igrica, prešla sam sve nivoe.

  • Jovan Đekić

    Igrica je odlična, igrao sam je kod druga. Super ste.