Star Trek D-A-C

Očekivalo bi se da igra koja je rađena prema filmu bude izbačena na tržište otprilike u isto vreme kad i film. Moglo bi se očekivati i to da igra prati ili čak produbljuje priču filma. Nažalost, ta očekivanja padaju u vodu kada je u pitanju Star Trek D-A-C. Da ne grešimo dušu, igra jeste izašla zajedno s najnovijim filmom Star Trek, ali samo kao Xbox ekskluziva. Što se tiče priče, ona je jednostavno izostavljena. Ceo koncept zasnovan je na bitkama i besomučnom pucanju u protivnika. To možda i nije toliko loše, ali će vam dosaditi posle određenog vremena.
Postoje dve suprotstavljene strane čiju komandu možete preuzeti: Federacija i Romulanci. Oni se suštinski uopšte ne razlikuju i stvar je estetike i ličnog nahođenja koju ćete od njih izabrati. Star Trek D-A-C zamišljen je prvenstveno kao onlajn igra u kojoj ćete odmeravati svoje snage i taktiku s drugim igračima. Single player postoji samo kao poligon za glancanje veština. Na raspolaganju su četiri režima igranja: Survival, Team Deathmatch, Assault i Conquest. Skraćenica D-A-C u stvari potiče od "Deathmatch-Assault-Conquest". Survival, koji je dodat u verziji za PC i PS3, dostupan je samo u solo modu, a cilj je da samostalno preživite što više neprijateljskih napada. Team Deathmatch je klasično igranje do smrti uz postavljenu normu pobede.
Za razliku od prethodna dva moda, u kojima je cilj da uništite protivnika, Conquest i Assault su nešto zanimljiviji s taktičke strane. U prvom vaš tim mora da osvoji sve kontrolne tačke, a za to će vam biti potreban pristup bolji od neprestanog pucanja na protivnika i saradnja sa saborcima. Drugi se zasniva na sistemu napada ili odbrane baze, u zavisnosti od toga da li letite za Romulance ili Federaciju. U svakom režimu igre moći ćete da se odlučite za jednu od pet ponuđenih letelica: Flagship, Missle Cruiser, Bomber, Fighter i Support Frigate. Svaka od njih ima svoje prednosti i mane koje se vide u brzini, izdržljivosti i jačini napada. Ovo je svakako prednost za gameplay koji pati od linearnosti.
Pored standardne nadogradnje naoružanja koju vaš brod može da pokupi u toku bitke, postoje i one specijalne, koje omogućavaju raznovrsne kratkotrajne napade ili štitove koji su, po pravilu, jači od početnih. U globalu, gameplay je interesantan prvih nekoliko sati igranja i podseća na stare arkade. Nakon toga, zanimljivost ovog naslova počinje da opada. Grafika je solidna, ali ne pokazuje svoje pravo lice zbog kamere koja je ograničena na pogled iz ptičje perspektive. Muzika i zvučni efekti su odlični i na pravi način dočaravaju atmosferu filma, s izuzetkom glasovne glume, koja ne postoji.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

d-a-cfedracijafilmigrekapetan kirknaoružanjepcpc igricepremijeraprotivnicips3romulancispokstar tracksvemirxboxzvezdane staze
Komentari (0)
Dodaj komentar