The Spiderwick Chronicles

The Spiderwick Chronicles je priča prema knjizi i filmu o troje dece koja se upuštaju u svet fantazije. Nakon što se dosele u novu kuću i nađu knjigu koju je njihov ujak ostavio, Džared (Jared), Sajmon (Simon) i Malori (Mallory) započinju avanturu o kojoj nisu ni sanjali. Svetu koji su dosad poznavali priključuje se i svet koji ne vide mnogi. Tu su vile i vilenjaci, goblini – koji izgledaju kao malo veće žabe, i još razna stvorenja sakrivena od ljudskog pogleda. Neki će vam pomoći, nekima ćete vi pomoći, dok će vas ostali loviti palicama, mačevima i ostalim oružjem.
Priču započinjete u velikoj kući u kojoj s Džaredom krećete u istraživanje. U kući ćete pronalaziti razne stvari i prostorije koje će vam zatrebati kad-tad tokom igre. Ubrzo ćete shvatiti da je kuća drugačija od ostalih i započeti svoju pustolovinu. Tu se nalazi knjiga, koje žele da se dočepaju vaši neprijatelji, kako bi postali jači. Kako priča teče, menjaćete uloge i likove s kojima igrate. Svako od troje dece ima drugačije sposobnosti, a tu je i posebno malo biće, Thimbletack, s kojim ćete takođe odigrati deo igre i koji će vam pomagati u toku vaše avanture. Izvršavaćete razne zadatke – od pronalaženja delova za sklapanje novog oružja ili poboljšanje naprave za pogled u čarobni svet, pa sve do ubijanja buba i skupljanja raznih predmeta.
Oružja kojima se služite razlikuju se od lika do lika. Tako ćete se za ubijanje goblina koristiti delovima metle, palicama i praćkama, sve do posebno napravljenog oružja od kuhinjskih delova ili mača. Kao standardna oprema, tu se nalazi i mreža kojom ćete loviti vile i vilenjake. Oni će vam, nakon što ih uspešno obojite u knjizi, pomoći tako što će vas lečiti, ubrzati vas ili dati mogućnost posebnog udarca. Iza svakog ubijenog neprijatelja ostaju njihove kandže, koje morate pokupiti kako biste unapredili svoje sposobnosti. S određenim brojem sakupljenih delova učite novu vrstu napada. Na određenim mestima pojavljivaće se i malo jači neprijatelji, za koje će vam trebati više vremena i spretnosti kako biste ih ubili. Zadatke, njihove opise i preostale dužnosti, kao i raspoložive napade i savete o ubijanju neprijatelja sadrži vaša knjiga. Tu se nalazi sve kako se ne biste izgubili ili zapeli između različitih zadataka, ali se svejedno za neke delove morate potruditi i istražiti svoj put do rešenja.
Kontrola likova je vrlo jednostavna i lepo izvedena, čime vam se pruža mogućnost uživanja u avanturi bez veće brige o kontroli i tasterima. Skakanje se odvija automatski ukoliko dođete do ivice, dok se napadi i udarci razlikuju po broju klikova i njihovoj dužini. Igra izgleda vrlo lepo i prikazuje šareni čarobni svet u mnoštvu boja. Zvuk je takođe dobar – uz prateću muziku, slušaćete dijaloge likova i njihove šale tokom igranja. Područja su podeljena, pa se tako snimanje pozicije odvija svaki put kada uđete u kuću ili krećete u šumu, što je sasvim lepo urađeno, tako da ne morate brinuti o snimanju pozicije. Ukoliko želite da se opustite uz zabavnu dečju fantastičnu priču i otkrijete neki novi, nepoznat svet, ovo je svakako igra koja će vas zabaviti.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

igrepcthe spiderwick chronicles
Komentari (0)
Dodaj komentar