Tiger Woods PGA Tour 08

Igre ovog tipa nisu previše popularne na PC-ju verovatno zbog tržišta koje je preplavljeno raznim arkadnim i akcijskim igrama, pa prosto ne mogu da dođu na red. I pored svega toga, EA neumorno svake godine na tržište dovodi Tajgera Vudsa, čarobnjaka golfa. Za razliku od arkada i silnih napucavanja, ova igra nam nudi relativno sporu igru s gomilom finih sitnica koje garantuju sate provedene uz zelene travnjake.
Na samom početku igre možete odabrati golfera koji je oblikovan po stvarnom igraču, ili se sami posvetiti stvaranju svog golferskog alter ega. Ako odaberete novog igrača, većinu vremena provodite na takozvanom izazovu Tajgera Vudsa, gde se takmičite protiv određenih protivnika ili se trudite da postignete eagle, ili nešto sasvim treće. Sami izazovi su napravljeni da biste sticali neophodno iskustvo i novac. To iskustvo u toku igre menjate za određene atribute, što vam povećava mogućnost pobede. Na početku zaboravite na bilo kakvo ozbiljno takmičenje, bilo da se radi o PGA Tour-u ili pojedinim turnirima, jer kao igrač početnik tu nemate nikakve šanse.
Od ove godine u igru je uvedena takozvana samouverenost – mešavina vašeg iskustva, prethodnih udaraca i atributa, koja deli igrače na početnike i iskusne golfere. Ona vam kod svakog udarca pomaže ili odmaže, pa ćete baš zbog te nove karakteristike morati puno vežbati ako želite da osvojite neki turnir. A čak i ako uspete da statistiku dovedete do savršenstva, AI ugrađen u igru može vas u svakom trenutku sprečiti da u uspehu i uživate. Naime, kao i većina igara koje dolaze iz kuhinje EA Sports-a, i ova pati od povelike doze proračunatosti. Jedino se time, naime, može objasniti ponašanje vaših protivnika, koji moraju imati određen broj udaraca.
Sama igra je veoma zanimljiva i zabavna, a ukoliko baš želite da se zamarate, možete se baviti mnogim parametrima igre i vršiti razna podešavanja. Možete menjati palice i način udarca, a ako udarate lopticu mišem, možete zakretanjem miša pre udarca dati lopti određeni spin…
Osnovni problem ove igre je sama tema. Malo ljudi zaista ima potrebu i želju da provodi sate uz kompjuter igrajući golf. Mada, mora se priznati da je igra poprilično izazovna i da je vredi odigrati. Ipak, mišljenja smo da će, iako dobrodošla kao promena, ova igra teško odvući nekog novog igrača od FIFA-e ili NBA.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

golfigrepctiger woods pga tour 08
Komentari (0)
Dodaj komentar