Titan Quest: Immortal Throne

Titan Quest je jedna od retkih koja je uspela da u žanru Hack and Slash igara svojim kvalitetima dostigne rodonačelnika tog žanra – čuveni Diablo. Kada ukombinujete Diablo i grčku mitologiju, dobijate štivo koje ne može da omane. To se desilo i s ovom igrom, koja je postigla ogroman uspeh. Titan Quest: Immortal Throne je ekspanzija ove igre i ne može da radi bez originala. Dakle, ako pre instalacije ekspanzije niste sačuvali poslednju snimljenu poziciju i karakter na kraju originalnog Titan Quest-a, moraćete da igrate sve iz početka.
Scenario ekspanzije nastavlja se na originalnu priču. Nakon što ste ubili Typhon-a i završili originalnu priču, počinje nastavak. Putujete na ostrvo Rodos, gde saznajete da Titani još uvek predstavljaju pretnju i da morate otputovati preko reke Stiks do Hada kako biste se sukobili s Hadom, gospodarem mrtvih. Ovo putovanje je teško iskušenje i na njemu prolazite kroz osam oblasti, gde usput rešavate veliki broj sporednih misija, skupljate razne dragocenosti i tamanite veliki broj čudovišta.
Pored novih mapa, u nastavak je ubačen i nov skup osobina, koji se zove Dream Mastery. Ovaj skup osobina je veoma koristan; savršeno se kombinuje s ostalih osam osobina i biće vam od velike koristi na vašem putovanju. Takođe, dodat je i predmet posebne moći, koji ne možete kupiti već ga morate napraviti. Recept i sastojke potrebne za ovaj predmet sakupljate ubijanjem najtežih neprijatelja. Sakupljene sastojke zatim nosite čarobnici, koja će vam napraviti taj posebni predmet, ali će vas to koštati brdo novca. Ne brinite, uloženi novac će vam se višestruko vratiti. Vaš lik u toku igre može da napreduje za deset nivoa više nego u prethodnoj igri, što je veoma bitno za veoma teške sukobe s „bosovima“ u podzemlju. Ovde vam je na raspolaganju i veća količina novog oružja i opreme, što će vam takođe dobro doći. Četiri vrste specijalnog oružja mogu se dobiti ukoliko dođete do šifre za njihovo otključavanje. Još jedna dobra stvar koju nam donosi ova ekspanzija je to što višak naoružanja i opreme ne morate bacati, već ga možete ostaviti kod karavana, koji su vam na raspolaganju u svakom gradu. Ovo je posebno važno za opremu koju u određenom trenutku ne možete koristiti, a kasnije će vam trebati.
Grafika se dosta razlikuje od originala, iako se bazira na istom engine-u. Ovde je do izražaja došao bolji rad grafičkih dizajnera, koji su do maksimuma iskoristili prednosti novih grafičkih kartica. Zvuk je zasnovan na originalu, a jedina zamerka može se uputiti glasovnoj glumi, koja je nešto lošija u odnosu na ostatak igre. Igranje je sada teže, a neprijatelji su raznovrsniji i dosta pametniji od prethodnika, tako da vam neće biti nimalo lako. U svakom slučaju, igru možete preći na lakšem nivou, a zatim preći na teži nivo, koji ne samo da je teži već umnogome utiče i na samu igru, pa se sigurno nećete dosađivati kada ponovo budete igrali.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

igrepctitan quest: immortal throne
Komentari (0)
Dodaj komentar