Watchmen – The End is Nigh, part 2 (1)

Watchmen, strip koji je prozvan umetničkim delom, film koji je postao hit i pre same premijere i na kraju igra. Igra možda nije toliko ambiciozna, ali napravljena je da bude zabavna i "brutalno šarmantna". Nakon prvog dela, logično, dolazi i drugi, a ukoliko volite Watchmen-e i igrali ste sa zadovoljstvom prvi deo, nema razloga da ne proverite šta je bilo s drugim. Deadline games, proizvođač koji je igrače obradovao naslovom Total Overdose, vraća se da bi napravio još jednu bezumnu i totalno bezbrižnu akcionu igru. Posle odličnog filmskog uobličavanja, franšiza Watchmen dobija i solidnu verziju u obliku igre. Prvi deo pokupio je pozitivne ocene, ne previše, ali pozitivne. Svima koji su ga igrali ponudio je 5-6 sati krvoločne i dobro izrežirane tučnjave, pa im je samim tim ulepšao popodnevnu dosadu. Drugi deo sledi korake svog prethodnika, ne kao klasičan nastavak, već jednostavno nova epizoda i nova avantura, a u glavnim ulogama su ponovo watchmen-i Rorschach i Nite Owl.
Nakon što su zajedničkim snagama u prvom delu Rorschach i Nite Owl pobedili zlikovca Underboss-a, sada se vraćaju da bi istražili slučaj nestale devojke Violet Greene. Glavni motiv i priču imamo, sada možemo početi s pravim stvarima. Igra se ovog puta sastoji od tri poglavlja, dok se original, podsetimo se, sastojao od šest, pa je tako i igra mnogo kraća. Cut scene još uvek sačinjavaju dobro animirane stranice stripa, a Rorschach nam opet priča priču svojim dubokim i promuklim glasom. One koji nisu upoznati s prvim nastavkom ili možda nisu gledali film ovde ćemo detaljno upoznati s likovima.
Nite Owl II je klasični kostimirani, u gaćama nategnutim preko plašta, superheroj. Nema specijalnih moći, kao ni Rorschach, ali se u borbi oslanja na svoje borilačke veštine i ujednačene pokrete, kao i na svoje super odelo. Služi se spravicama kao što su kuke za hvatanje, dimne bombice kojima zaslepljuje protivnike, a u odelo mu je integrisan generator koji se stalno puni električnom energijom, pa kada se napuni, drma sve oko sebe strujom. Nite Owl II često saoseća sa žrtvama pokvarenog i korumpiranog sveta i u mnogo situacija se ne slaže sa Rorschach-ovim nasilnim rešenjima, pa ga to čini nekonkretnim likom.
Rorschach je superheroj, takozvani čuvar. On je besni sociopata koji gazi sve na svom putu. Kao i svi superheroji, Rorschach se bori protiv zla da očuva dobro, ali čini mu se da jedini shvata da nije ostalo mnogo dobrog u ovom pokvarenom svetu. Na licu nosi pamučnu masku prekrivenu metamorfoznim mrljama od mastima, nikada je ne skida, i naziva je svojim licem. Stil borbe mu je jednostavno lud, nema pravila, svaki udarac mu je vođen pukim besom i željom za osvetom. Može da koristi tupe predmete koje pokupi s poda, a vešt je u provaljivanju brava.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avanturaigrekostimirani herojinastavaknite owlpcrorschachsuperherojumetničko delowatchmen
Komentari (0)
Dodaj komentar