11-godišnjak ima veći IQ od Ajnštajna i Hokinga, rešio Mensa test sa maksimumom

Jedanaestogodišnji dečak iz Velike Britanije je na IQ testu imao bolji rezultat od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, prenose mediji u regionu.

Granica „genijalnosti“ je postavljena na 140, a jedanaestogodišnji Britanac Arnav Šarma iz Ridinga je prošao izuzetno teški Mensa test ostvarivši 162, maksimalnim mogućim rezultatom koji se može ostvariti.

Njegov rezultat je za dva boda bolji od onog koji je u svoje vreme ostvario fizičar Albert Ajnštajn, kao i Stiven Hoking.

„Mensa test je veoma težak, ne može ga mnogo ljudi proći, tako da ni ja to ne očekujem“, izjavio je dečak pre testa.

On je poreklom iz Indije, a pre početka testa uopšte nije bio nervozan. Nakon testa koji je trajao dva i po sata je ipak mogao da bude zadovoljan.

„Nije bio previše težak, ali sam morao da pogađam nekoliko pitanja jer mi je ponestajalo vremena. Moja porodica je iznenađena, ali i veoma srećna nakon što sam saopštio rezultat“, dodao je Arnav.

Mensa je jedan od najekskluzivnijih klubova sveta, a članovi se mogu pridružiti samo ako je rezultat njihovog IQ testa u top dva posto cele nacije. Mensa trenutno broji 20.000 članova među kojima je 1.500 dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iqMensa testtest inteligencije
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Djoka

    Može on da ima i IQ 200 i 300 ali to nije garancija da će biti Ajnštajn ili Tesla i da će napraviti Ulio-Ramov Zvezdani Pogon. Stvoriti nešto kao Tesla vrhunsko i spektakularno za mene je veće postignuće nego bodovi u Mensi….