Australijanka – nova mis univerzum

Dženifer Hokins (Jennifer Hawkins), kraljica lepote iz Australije, ponela je titulu mis univerzum za 2004. godinu na ceremoniji održanoj 1. juna u Ekvadoru. Dvadesetogodišnjakinja iz Sidneja krunisana je karakterističnom „paun“ krunom na kraju TV prenosa 53-godišnjeg takmičenja u lepoti. Hokinsova radi kao model i koreograf u rodnoj Australiji, a ima aspiracije i da postane TV lice.

Za prvu pratilju izabrana je mis SAD, Šandi Fajnsi (Shandi Finnessey). Druga pratilja je mis Portorika – Alba Žizel Rejes Santos (Alba Giselle Reyes Santos), koja je proglašena i za mis fotogeničnosti. Treća pratilja je mis Trinidada i Tobaga – Danijel A. Džouns (Danielle A. Jones), a četvrta pratilja je mis Paragvaja – Janina Gonzales (Yanina Gonzalez).

Učesnice su se predstavile žiriju u tri kategorije: nacionalni kostim, kupaći kostim i večernja haljina. Prvih pet devojaka bile su ujedno i finalistkinje, koje je čekao i kraći intervju. Prošlogodišnja mis univerzum – Amelija Vega (Amelia Vega), inače mis Dominikanske Republike, krunisala je svoju naslednicu krunom od dijamanata i kultivisanih bisera koja vredi čak 250.000 dolara. Nakit je dizajnirao oficijelni sponzor ceremonije – „Mikimoto“.

U pauzama svečanosti nastupala je latino diva Glorija Estefan (Gloria Estefan). U žiriju su, između ostalih, sedele i manekenka Petra Nemcova (Petra Nemcova), glumica Bo Derek (Bo Derek), manekenka Elisa Benitez (Elsa Benitez), manekenka Monik Meniken (Monique Menniken) i bivša mis univerzum 1998. Vendi Ficvilijam (Wendy Fitzwilliam).

Domaćini ceremonije bili su kao i prošle godine televizijski voditelji Bili Buš (Billy Bush) i Dejzi Fuentes (Daisy Fuentes), glumica i model. Oko 600 miliona gledalaca je uživo pratilo takmičenje za mis univerzum. Ceremonija izbora za mis univerzum prenosila se satelitski u čak 180 zemalja.

Našu zemlju je ove godine predstavljala Novosađanka Dragana Dujović. Da podsetimo, prošle godine je takođe jedna Novosađanka predstavljala našu zemlju – Sanja Papić, koja je takmičenje završila kao treća pratilja.

Koristan link:

  • Miss Universe

    Mis univerzum – raniji članci:

  • Mis univerzum 2001.
  • Mis univerzum 2003.
  • Mis univerzum – Papićeva treća pratilja

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar