Barbika iz Nemačke

Barbika može da doda još jedan posao iz snova na svoju listu, a to je prva žena premijer u Nemačkoj.
Kompanija koja proizvodi ove popularne igračke, "Mattel Inc.", predstavila je Barbiku – kancelarku Anđelu Merkel. Prezentacija je održana na međunarodnom sajmu igračaka u gradu Nirnbergu. Na lutki se odmah mogu zapaziti zaštitni znaci Merkelove – plava bubi frizura, elegantno crno odelo s pantalonama i cipele s niskom potpeticom.
"Ona je uzor drugim ženama širom sveta", izjavila je Stefani Vegener, predstavnica kompanije "Mattel". "Ona predstavlja ono što možemo da postignemo."
Anđela Merkel je prisustvovala otvaranju ovog sajma, a Stefani Vegener je izjavila da ona odobrava ovakvu lutku, iako Barbikino lice i figura nisu onakvi kakva je ona zapravo u prirodi.
"Nismo želeli da napravimo nečiju kopiju – mi nismo ‘Madam Tiso’", izjavila je Vegenerova. "To je samo lutka koja liči na nju i koja je napravljena u njenu čast."
Anđela Merkel, stara 54 godine, nalazi se ove godine pred ponovnim izborom za premijera. Nekadašnja fizičarka uspela je da se nađe na listi magazina "Forbes" za 2008. godinu među stotinu najmoćnijih žena na svetu. To nije sve: njoj je to pošlo za rukom tri godine za redom!
Da li je to politika umešala prste i među Barbike? Šta se dogodilo s onom Barbikom, zanosnom lepoticom koja je bila navijačica, mis sveta, princeza, manekenka? Ko zna? Sada imamo Barbiku premijerku, i to nemačku!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barbikamerkelnemačkazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar