Baš ih briga za NLO

Istina je možda tamo negde, ali je u britanskoj vojsci više niko ne sluša i ne traži.
Ministar odbrane je tiho zatvorio NLO "hot lajn" radi smanjenja troškova i vojska više neće istraživati prijave pojava neidentifikovanih letećih objekata (NLO). Upoznati s ovom tematikom kažu da će to završiti rad jedne od najvećih misterija svih vremena.
Britanci više neće imati prilike da prijave ovoj službi da su videli leteće tanjire.
Vest da se ova služba zatvara uznemirila je mnoge Britance koji veruju da su ta ispitivanja veoma važna.
Mnogi veoma ozbiljno shvataju fenomen NLO. Ponekad se stvari mogu objasniti kao prirodni fenomeni, ali nekad i ne mogu. Mnogi smatraju da vlada zna šta se "tamo gore" dešava, ali to zataškava.
Ova služba radila je od 1959. godine.
Vojska je ipak zaključila da se za 50 godina nijedna prijava od njih 12.000 nije ispostavila kao pretnja za nacionalnu bezbednost.
Ukidanjem ove službe uštedeće se oko 44.000 funti (73.000 dolara) godišnje, a taj novac će biti bolje iskorišćen za pomoć britanskim vojnicima u Avganistanu.
Drugi, međutim, smatraju da će ova odluka štetiti britanskoj nacionalnoj bezbednosti, jer ako niko ne bude prijavljivao sumnjive aktivnosti, to će ostaviti zemlju ranjivijom na pokušaje terorističkih napada i špijunaže.
Tokom godina britanski vojni istražitelji sakupili su na hiljade strana tajnih dokumenata, a većina njih su nedavno pušteni u javnost, nakon što je s njih skinuta oznaka državne tajne.
Britanska javnost je podeljena oko pitanja da li je ova služba vredela vremena i novca koji su na nju potrošeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

britanijanlovanzemaljci
Komentari (0)
Dodaj komentar