Buldožerom preko luksuznih automobila (video, foto)

Po naredbi filipinskog predsednika Rodriga Dutertea, na Filipinima je unišeno više od 20 zaplenjenih luksuznih automobila, među kojima su i „poršei“, „jaguari“, „mercedesi“ i „korvete“, dok je na drugim lokacijama uništeno još 10 automobila.

Kako navodi Rojters, to je deo Duterteove strategije borbe protiv kriminala i korupcije, a on je lično nadgledao uništenje automobila, od kojih su neki vredeli i više od 100.000 dolara.

„Dajte ih kupcima čelika. Ne mogu da imaju takve automobile, ali nešto mogu da dobiju — napravite igračke od njih“, rekao je Duterte.

Automobili su zaplenjeni u akciji Biroa za carinu, a vlasnici su optuženi za izbegavanje plaćanja poreza. Prošle godine zaplenjeni su automobili u vrednosti od skoro tri miliona dolara, dok je ukupna vrednost zaplenjene imovine, prema zvaničnim podacima filipinskih vlasti, blizu 866 miliona dolara.

„Ne isplati se izbegavati plaćanje poreza na Filipinima, tako da bi mogli i da prestanu to da rade, zato što nikad neće uspeti u tome“, rekao je ministar finansija Filipina Karlos Domingez.

Izvor: Tanjug

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filipini
Komentari (0)
Dodaj komentar