Čudan protest

Stjuardese koje rade u avionima i koje nisu plaćene za to skinule su se u znak protesta! Izgleda da i to može biti vid pobune.
Naime, stjuardese kojima jedna španska avionska kompanija duguje zarade za čak devet meseci pozirale su gole za kalendar kako bi privukle pažnju na svoj položaj. Jedna od njih je tako postala i model.
Kalendar, to jest veliki broj slika koje su se pojavile u španskim medijima ovih dana, prikazuje stjuardese španske avionske kompanije "Air Comet". U pitanju su žene koje provokativno poziraju u avionu, ali i izvan avionskih kabina, a u jednom slučaju i na vrhu turbina aviona.
"Mi samo zahtevamo svoja prava da dobijemo ono šta nam pripada. Svakoj od nas duguju neisplaćene zarade za osam ili devet meseci", izjavila je za novine stjuardesa Adrijana Rikardo, koja se takođe pojavljuje u ovom kalendaru.
Špansku avionsku kompaniju "Air Comet" vodi glavni čovek asocijacije CEOE, Herardo Feran, protiv koga je pokrenut i sudski postupak u Engleskoj. U decembru prošle godine devet njegovih letilica zaplenjeno je na zahtev nemačke banke HSH Nordbank.
Čini se da je ova španska avionska kompanija bankrotirala. Ostaje nam da vidimo da li će uspeti da svojim stjuardesama isplati zastale prihode. U svakom slučaju, izgleda da su se devojke snašle u novoj profesiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionska kompanijabankrotkalendarletilicepoziratispanijastjuardesesudzaostale zaradezaplenazarade
Komentari (0)
Dodaj komentar