Da li je ona najstarija na svetu?

Jedna Indonežanka tvrdi da je stara 157 godina.
Službenici iz popisne komisije u Indoneziji pronašli su ženu koja tvrdi da je stara 157 godina.
Ne verujete joj? Možete da pitate njenu 108 godina staru usvojenu ćerku.
Svetska radio stanica iz Holandije izveštava da ova žena, koja je identifikovana jedino kao Turin, živi u malom selu na ostrvu Sumatra. Ona nema nikakve lične isprave jer ih je spalila 1965. godine kako je ne bi povezali s komunistima, izjavila je ona predstavnicima vlasti.
"Ne postoje autentični podaci koji dokazuju njene godine, ali prosuđujući na osnovu njenih izjava i godina njene usvojene ćerke, koja je sada stara 108 godina, teško je posumnjati u njenu izjavu koja se tiče njenih godina", kaže Džonu Sardjono, predstavnik zavoda za statistiku, novinarima.
Novinske agencije navode da ova žena još uvek radi kućne poslove i puši cigarete, kao što je i radila celog svog života.
"Uprkos svojim godinama još uvek ima neverovatno pamćenje, dobar vid i nema problema sa sluhom. Holandski jezik govori poprilično tečno", nastavlja Džon Sardjono.
Ako je ovo istina, to znači da je ova žena nadživela jedinu osobu za koju je dokazano da je živela preko 120 godina. Žana Kalmon iz Francuske umrla je 1997. godine – i to sa 122 godine.
Svetska radio stanica iz Holandije prenosi da Turin tvrdi da je rođena 1853. godine i da može da opiše veliku erupciju vulkana Krakatau, koji se nalazi između ostrva Jave i Sumatre u Indoneziji, a koja se dogodila juna 1883. godine, za šta ona tvrdi da je videla svojim očima.
U godini njenog rođenja u San Francisku su prvi put autorizovani saobraćajni znaci, prvi put je korišćen električni telegraf, Sjedinjene Američke Države su počele s kovanjem zlatnika od 3 dolara, a premijera opera "Travijata" Đuzepa Verdija održana je u Veneciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

108157 godinacerkacigareteerupcijaholandijaindonezijapamćenjesećati sesluhvidvulkan
Komentari (0)
Dodaj komentar