Da li ste spremni za sutrašnji stampedo? Pred nama je CRNI petak

Većina tržnih centara u Srbiji sutra će se velikim popustima pridružiti „Crnom petku“, najboljem danu za šoping, koji već postoji u mnogim zemljama sveta.

Na „Crni petak“ milioni Amerikanaca nagrnu u potragu za velikim popustima, a u našoj zemlji cene će, prema najavama poznatih tržnih centara u Beogradu i Srbiji, biti i do 80 odsto niže, dok će najveći popusti biti za on lajn kupovinu.

Tržni centri obično nastave s popustima i subotom, zatim i nedeljom, a ponekad se „Crni petak“ pretvori u Black FiveDay.

Najveći popusti su, po pravilu, na mobilne telefone.

Prošle godine, Aliexpres je u novembru za samo 24 sata prodao robu vrednu oko 18 milijardi dolara.

Black Friday je naziv za nekoliko loših događaja (1869, 1873, 1978, 1993), ali ovaj i ovakav „Crni petak“ vezan je za petak posle Dana nezavisnosti u SAD i nastao je ranih pedesetih godina 20. veka kad je najavljivao predbožićne rasprodaje.

Kasnije je taj praznik Amazon proširio i van granica SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crni petak
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Mila

    Ovakve vesti želi da objavljuje Amerikanac ili neko ko želi da promoviše sistem vrednosti (materijalizam) u kome se nameće norma ponašanja da je svaka prekomerna potrošnja najbolja, kao i uništenje zarad materijalne dobiti.

  • JVM

    Jbt zar je moguce da su ameri uspeli da nam izvezu bas sva svoja g..na sa sve osiromasenim uranijumom????

  • bambi

    Crni petak su totalne gluposti koje je izmislio svetski marketing kako bi se ljudi jos vise opljackali. Naime, prvo drze astronomske i nerealne cene kako bi presli ljude, a onda kada ne mogu da prodaju robu spustaju cene na realne. E pa ljudi, bas nemojte da kupujete nista, pokazite im da je to sto rade sramota. Pa ce sledeci put da imaju normalne cene i niko nece da se preko noci bogati na ljudima, na sirotinji.

  • kojeimedadam

    24-ti u mesecu je ..CRNI PETAK.. za svaki prosečni novčanik u Srbiji…:(

  • batamrca

    koje p.ros.era.vnje kod nas to je sarena laza i zamajaanje naivnih