Dečak ujeo psa

Da je pas ujeo čoveka i nije neka vest; to se dešava skoro svakodnevno. Ali, da je čovek ujeo psa, to je već nešto drugo. Evo priče kako je jedan dečak ujeo psa, a sve to desilo se u gradu Sao Paulu u Brazilu.
Šta je nateralo dečaka da ujede psa? Da li je u pitanju neka igra, slučajnost ili nešto više od toga? Jedanaestogodišnji dečak postao je glavna zvezda u brazilskim medijima nakon što je zario svoje zube u vrat psa koji ga je napao. Ipak je reč o samoodbrani.
Lokalne novine izveštavaju da se dečak po imenu Gabrijel Almeida nedavno igrao u dvorištu svog ujaka u mestu Belo Horizonte kada ga ja napao pas, i to ne običan pas lutalica, već pit-bul po imenu Tita. Naime ovaj pit-bul se ustremio na dečaka i zgrabio ga za levu ruku.
Gabrijel Almeida je uprkos svemu uspeo da ostane priseban. Uhvatio je psa za vrat i – ugrizao ga. Dečak je u strahu i šoku tako jako grizao psa da je u ovom okršaju i sam izgubio zub, i to očnjak.
Ko zna koliko bi dugo trajala ova drama i kako bi se završila da pored dvorišta nisu prošli zidari koji su radili na obližnjoj građevini. Kada su videli ovaj neverovatan prizor, brzo su pritrčali u pomoć nesrećnom dečaku i oterali psa pre nego što je mogao ponovo da napadne.
Dečak je, na svu sreću, prošao samo s lakšim povredama i definitivno je zaslužio epitet heroja.
Eto još jedne istinite priče koja pokazuje koliko može biti opasno držanje pit-bula kao kućnog ljubimca. Možda neke vrste životinja ipak nisu za to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brazaildecakpasujedzabavazanimljivosti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Andrea Tasić

    Ja čuvam pit-bula i mogu reći da su on i staford vrlo pažljivi sa decom. Problem sa ovim psom iz teksta je verovatno loša dresura. Ne može pas koji je dresiran dobro da napadne nikog dok njegov gazda nije ugrožen. Znam sve to iz iskustva, ovde je u pitanju samo dresura. Ima još hiljadu situacija kad su ovako krvoločni psi napadali ljude, znam puno takvih situacija, a znam i šta je bilo u pitanju – upravo loša dresura. Zato molim da se ne piše to da oni nisu za ljubimce i da se ne potencira ovoliko na istrebljenju takvih rasa, već da se malo zapitamo kod kakvog gazde dolaze takvi psi. Ne može svako čuvati ovakvu rasu. Pozdrav za sve ljubitelje ove najlepše rase!