Detalj koji ste sigurno propustili otkriva zašto je Kevin ostao ‘Sam u kući’ (video)

Nova godina i Božić sve su nam bliže, a ljubitelji prazničnog raspoloženja već se pitaju kada je pravo vreme za početak ciklusa božićnih filmova. Jedan od omiljenih svakako je prvi deo serijala ‘Sam u kući’, a iako je reč o fikciji već godinama se ne stišava diskusija oko toga kako su roditelji uspeli da zaborave Kevina. Detalj s početka filma, koji vam je verovatno promaknuo, odgovara na to pitanje.

Svi znamo priču. Brojni članovi obitelji Mekalister putuju na praznični odmor u Francusku. Noć pre leta u oluji se oštete strujni dalekovodi, na trenutak nestane struje, isključi se alarm, a nakon ponovnog uključenja sat je resetovan.

Mama i tata Mekalister su se uspavali, a budi ih prevoznik koji treba da ih odvede do aerodroma. Svi su u žurbi, a prebrojavanje dece trebalo je da obavi najstarija među njima. Spletom okolnosti, za vreme prebrojavanja u vrsti se nađe komšija pa ga devojka slučajno ubroji kao člana obitelji. I to se čini kao krucijalna greška zbog koje je Kevin ostao sam kod kuće. No, je li zaista bilo tako?

Ever wonder what happened to Kevin’s plane ticket in Home Alone? from MovieDetails

Korisnici društvenih mreža primetili su detalj s početka filma koji otkriva pravu istinu o zaboravljanju Kevina. Naime, Kevin jede samo picu sa sirom i njemu se za večeru naručila posebna. Njegov stariji brat Baz, koji obožava da maltretira mlađu braću, namerno pojede Kevinovu picu i razljuti ga kada kaže da je može dobiti tek kada je ‘određeni neko ispovraća’. Na to se Kevin iznervira, gurne Baza, a preko avionskih karata prospe se mleko. U žurnom brisanju nereda koje su Kevin i Baz napravili, tata Mekalister zajedno s ubrusima pomoću kojih je čistio mleko u koš baci i Kevinovu avionsku kartu.

Upravo iz tog razloga porodica nije na aerodromu imala njegovu kartu pa nisu ni mogli da shvate da dečak nedostaje. I na kraju, sve i da je Kevin bio s porodicom, teško da bi se bez karte ukrcao u avion.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmSam u kući
Komentari (0)
Dodaj komentar