Devetogodišnja devojčica novac od rođendana potrošila na hranjenje beskućnika

Devetogodišnja devojčica iz Mančestera Moli MekGinli potrošila je sav novac koji je dobila tokom rođendana na kupovinu hrane koju je podelila beskućnicima. Na ideju je došla kada je videla volontere koji svaki dan donose obroke onima koji žive na ulici. Odlučila je da ih „kopira“ i pomogne tim ljudima.

Novac nije želela da potroši na slatkiše, igračke ili igre i zamolila je svoju majku da je odvede u kupovinu namirnica. Moli je posetila 23-godišnju Margaret Smit koja spava na Pikadiliju. Sanjala je da postane pevačica, ali je završila tužno. Bila je vrlo zahvalna na šoljici tople kafe i hrani koju joj je Moli dala.

„Šetala sam ulicom i videla sve te ljude koji daju hranu beskućnicima. Pitala sam mamu mogu li i ja to da učinim i odobrila je. Kupili smo tople napitke, supu i hrane i dali Margaret“, kazala je Moli.

Ovaj čin je oduševio i raznežio Britance, ali i ljude širom sveta.

Broj beskućnika u Velikoj Britaniji je u porastu, a prema podacima udruženja Šelter danas ih ima blizu 300.000 širom ove zemlje, što je više za 13.000 samo u ovoj godini. Samo u Mančesteru na ulicama žive 154 osobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beskućnicidevojčicaMančester
Komentari (0)
Dodaj komentar