Devojčica izmislila patent koji će spasiti nevine živote (video)

Devetogodišnja devojčica Sofi koja je otkrila patent koji će roditelje svaki put pri izlasku iz automobila podsetiti da im se na sedištu nalazi njihovo dete. U otkriću joj je malo pomogla njena mama Dženi, ali samo u završnom delu doterivanja krajnjeg proizvoda. Sve ostalo ideja je malene Sofi koja je patent radila za njihov godišnji školski projekt „Invention Convention“.

Reč je o rastezljivom „pojasu“ koji ima dve strane za vezivanje – jednu koja se vezuje za dečje sedište, a druga za neko mesto u automobilu koje će vozač morati da primeti prilikom izlaska iz automobila.

Pojas se može napraviti u više dužina kako bi se što bolje prilagodio veličini i vrsti automobila, a Sofie je jednostavno nazvala ovaj izum „Sophie’s Baby Forget-Me-Not“.

Ideja je oduševila sve na školskom Invention Conventionu, a iako Sofi nema nameru da prodaje svoj patent, ni ona ni njeni roditelji nemaju ništa protiv ukoliko će ga neko kopirati i staviti na tržište. Jer ovaj jednostavan pojas stvarno može spasiti nevini život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detepojas
Komentari (0)
Dodaj komentar