Digitalni ratnici

U Seulu se okupilo više od 160 igromana (to su vam manijaci koji više od svega vole video-igre) koji će uzeti učešće u takmičenju pod nazivom World Cyber Game Challenge. Vurtuozi na palicama i gamepad-ovima dolaze iz 14 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD, Singapur, Meksiko, Japan i Švedsku i svi su prošli kavalifikacije na nacionalnom nivou koje su održavane u poslednjih par meseci.

Pobednici u 4 „disipline“ će dobiti nagradu od 25.000 dolara, kao i primamljive ugovore koji će otvoriti nove mogućnosti u njihovoj „karijeri“.

Raspoloženi za ubijanje i besomučno isprobavanje svih postojećih i nepostojećih vrsta oružja će juriti svoje dolare kroz preteće ambijente Quake III „pucačine“, omiljene igre svih cyber-ratnika. „Sportski“ tipovi će probati da se iskažu u Fifa 2000 fudbalskom turniru, a „intelektualci“ će osmišljavati pobedničke strategije u futurističkom Starcraft-u ili istorijskom spektaktlu pod nazivom Age of Empires II.

Veliko finale u „disciplinama“ Quake III i Age of Empires II se održava 14. oktobra, a dobitnici „zlatnih medalja“ za Fifa 2000 i Starcraft će biti poznati narednog dana.

Ovim takmičenjem Južna Koreja vrši promociju svog tržišta video-igara koje je, posle SAD, najveće u svetu. Milioni korisnika Interneta i preko 20.000 klubova za mrežno igranje svedoče o ogromnom rastu tamošnje industrije zabave i prave manije igranja. Organizatori se nadaju da će ovo takmičenje postati tradicija i prerasti u neku vrstu cyber Olimpijskih igara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar