Divlja plemena još postoje

Vest stiže iz Brazila, a u pitanju je novootkriveno divlje pleme!
Jedno od poslednjih indijanskih plemena u Brazilu do kojih nije doprla civilizacija uočeno je na krajnjim delovima zapadnih amazonskih šuma, blizu granice s Peruom.
Indijanci su opaženi u etno-ekološki zaštićenom području koje se nalazi duž reke Envira u Brazilu. Primećeni su iz vazduha, dok su avioni nadletali područje Akre. Na fotografijama koje su pri tom snimljene mogu se videti jaki i zdravi ratnici, šest kućeraka za stanovanje i velike obrađene parcele zemljišta. Međutim, još nije poznato kom plemenu oni pripadaju.
"Četiri različita izolovana naroda žive u tom području", izjavio je ekspert za ova pitanja pri vladi Brazila, Hoze Karlos Mirales Junior.
Pleme koje je nedavno viđeno jedno je od poslednjih do kojih nije doprla savremena civilizacija.
Organizacija "Survival International" kaže da su Indijanci u opasnosti; usled nazakonite seče šuma u Peruu oni beže preko granice, a to može prouzrokovati konflikte. Zasad je procenjeno da oko 500 "necivilizovanih" Indijanaca živi na brazilskoj strani.
Širom naše planete postoji više od stotinu ovakvih plemena do kojih još nije došla civilizacija, a većina njih živi u Brazilu i Peruu.
Slike ovog plemena su dalji dokazi da "necivilizovana" plemena zaista još uvek postoje. Svet treba da se probudi i osigura da teritorija tih plemena bude zaštićena u skladu s međunarodnim pravom. U suprotnom, ona će ubrzo nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

divlja plemenajuzna amerikazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar