Dobio otkaz pa skupo platio poruku koju je poslao bivšem šefu

Roditelji mladog Nemca koji je radio na Novom Zelandu morali su da svoju kuću daju pod hipoteku kako bi platili njegovu sudsku kaznu koju je sudija opisao kao „jednu veoma skupu sms poruku“.

Nakon što je dobio otkaz u fabrici mleka u prahu nedaleko od Blenheima na Južnom ostrvu u novembru, Maksimilian Kristian Zuker je poslao poruku svom šefu u kojoj je napisao da je „ostavio mali poklon na proizvodnoj liniji“ mleka u prahu, prenosi Marlborough Express.

Pola sata kasnije ovaj 21-godišnjak je poslao drugu poruku u kojoj je napisao da se radi o šali, ali je kompanija već pokrenula proceduru uništenja kontaminiranih proizvoda u skladu sa zakonom.

Kompanija je bila prisiljena da baci celu pošiljku za izvoz. Saopštili su i da je ukupan trošak pošiljke, dan posla provedenog u uništenju proizvoda i pokušaj nadoknade izgubljenog vremena, iznosio skoro 190.000 novozelandskih dolara (preko 110.000 evra).

Kako se navodi u novinskom izveštaju, porodica mladog Nemca bila je prisiljena da kuću stavi pod hipoteku da bi pokrili kaznu od 19.000 dolara koja mu je izrečena na okružnom sudu u Blenheimu, kao i njegove troškove života dok je čekao izricanje kazne na Novom Zelandu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novi zelandotkazradnik
Komentari (0)
Dodaj komentar