Došao je cirkus

Nema veće zabave i radosti od cirkusa. Sve te akrobate, klovnovi, pa tačke sa slonovima, tigrovima i najsmešnijim od svih, naravno – majmunima. To je prava zabava za najmlađe, ali i za one starije.

Postoji i Međunarodni festival cirkusa, i to u Monte Karlu, u Monaku. To možda niste znali. Naime, Međunarodni festival cirkusa u Monte Karlu jeste najprestižnija cirkuska manifestacija na svetu. Početkom ove godine održano je 27. izdanje ovog takmičenja pod pokroviteljstvom princa Renijea i princeze Stefani od Monaka. Takmičarske numere izabrane su na osnovu spektakularnosti i kvaliteta izvođenja. Ovaj jedinstveni šou bio je direktno prenošen na brojnim svetskim televizijskim stanicama, dok je u Italiji za prenos bio zadužen Rai Tre.

Prve večeri nastupale su akrobate David i Dijana, trupa Bingo u prelepoj koreografiji karakterističnoj za škole cirkusa u Kijevu, moldavska umetnica na trapezu Natalija Jigalova, kao i čitava trupa trapezista pod umetničkim imenom – Leteće devojke. Za tačku sa životinjama zaduženi su Maike i Jorg Probst, a za tačku sa lavovima i tigrovima zadužen je engleski ukrotitelj Aleks Lejsi. Trebalo bi spomenuti i članove cirkusa Sunce, između ostalih trupu Kanming, koja izvrsno izvodi kombinacije saltova.

Drugo veče obeležili su trupa Kurbanov, koja je izvela najteže akrobacije, korejski umetnik Koe Uhva, koji je izveo nešto gotovo nemoguće, zatim trupa Puzanoc i Kineskinja Juši Uao, koja je sa samo 14 godina zvezda cirkusa Sunce. Tačku sa slonovima izveo je Franko Kni uz pomoć svog malog sina.

Tako je bilo na početku ove godine u Monte Karlu. Ma koliko godina imali i ma gde bili na svetu, odlazak u cirkus je i dalje pravi doživljaj. Uz kokice, slatku šećernu vatu i druge poslastice koje prate ove događaje možete da uživate uz najneverovatnije, najsmešnije i najodvažnije tačke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar