Drakula muku muči sa neonacistima

Znali smo da neonacistima nisu „po volji“ „obojeni“ i Jevreji, ali nismo znali da im smetaju i vampiri. Dobro, ne preterujmo, nije zaista pravi vampir u pitanju (mada… ko zna?), već jedini živi potomak slavne (i strašne) porodice Drakula. Poslednja osoba koja nosi ovo prezime je Vlad Drakula, koji živi u Nemačkoj, ali trenutno traži „utočište“ u Velikoj Britaniji. Naime, Drakulin dvorac u Schenkendorf-u, južno od Berlina (vidi sliku), je postao česta meta neonacista, koji su se zaista okomili na potomka rumunske porodice sa titulom princa. Samo za poslednjih par meseci je bilo deset slučajeva podmetanja požara, neonacisti su uspeli da na kuli iscrtaju kukasti krst, a 60-godišnji plemić je primio i mnogo pretnji smrću.

„Dosta mi je mentaliteta ovdašnjih ljudi. Bojim se da ostanem ovde. Hteo bih da se preselim u Englesku i da tamo vodim poslove“, izjavljuje ugroženi Drakula. A zašto baš „Ostrvo“? „Pa, zato što mi se Engleska sviđa zbog liberalnih stavova. Tamo nije važno jeste li crne, ljubičaste ili zelene boje“, pojašnjava on. Zato se i princ trenutno bavi traženjem pogodnog zamka u Kraljevini Britaniji.

Vlad Drakula, inače, nije zaista u krvnom srodstvu sa najstrašnijom evropskom porodicom. Sedamdesetih godina on se zvao, jednostavno, Ottomar Berbig, upoznao je prave potomke i sprijateljio se s njima. Kada je postalo jasno da porodica neće imati muškog naslednika, princeza Drakula je Ottomar-u dala titulu i prezime, da se loza ne bi ugasila. Pomenuti dvorac u Nemačkoj je princ kupio pre pet godina i opremio ga sopstvenim stvarima i nameštajem. Od dragocenosti i starina porodice Drakula, tvrdi on, nije ostalo ništa, jer je sve pokrao Čaušeskov režim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar