Druga majka

Zlatni retriver usvojio je tri tigrića.
Tri mladunčeta tigra u zoološkom vrtu u Kanzasu u Sjedinjenim Američkim Državama konačno su dobila materinsku brigu i ljubav, i to od ne baš tipičnog "izvora". U pitanju je Izabela – zlatni retriver.
Ova tri mladunca tigra rođena su nedavno u Safari zoološkom parku, ali njihova majka je ubrzo posle porođaja prestala da se brine o njima. Izabela je upravo prestala da doji svoje mladunce i tako je mogla da ponovo uskoči u ulogu majke – ovog puta majke tigrića. I to ne običnih tigrića već posebne vrste belih tigrova, a to ipak nije mala stvar.
Tom Harvi, vlasnik ovog zoološkog vrta, kaže: "Tajming nije mogao biti bolji! Izabela je bez problema preuzela brigu o tri tigra."
On je dodao da je neobično da se psi brinu o mladuncima tigra, ali da se i to dešava. Izabela čisti, liže i hrani ova tri tigrića kao da su njeni mladunci. Igleda da se odlično snašla u ulozi mame tigra.
Safari zoološki park specijalizovan je za uzgajanje ugroženih vrsta životinja. U njemu se mogu videti leopardi, lavovi, pavijani, lemuri, medvedi i mnoge druge životinje.

Ako se slučajno zadesite u Kanzasu, obiđite ovaj zoo-vrt. Ne samo što ćete imati prilike da vidite mnoge životinjske vrste već ćete moći i da vidite ovu neobičnu majku i njena tri mališana, a dobićete i priliku da ovu priču čujete iz prve ruke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

labradormajkatigricizabavaživotinje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dušanka Klikovac

    Divno, tri bijela tigrića zahvaljujući jednom psu ma koje rase, sa ili bez pedigrea. Ljudi će malo da se zamisle – postupak jedne predstavnice životinjskog svijeta treba da služi za primer sličnim postupcima kod ljudi.