Drugo lice slave

Koristite samo proizvode s naznakom „lajt“, pijete dijetalna pića, grickate šargarepu, držite dijetu, marljivo prebrojavate svaku kaloriju, rastežete se na raznim spravama, unedogled trčite na pokretnim trakama, prolivate potoke znoja u salama za vežbanje, na posao idete isključivo pešice…

Rezultati se pojavljuju i potvrđuju kada stanete na vagu, ali nešto tu nedostaje. Nikako da počnete da izgledate poput svojih omiljenih zvezda. One imaju zamamnu figuru i kožu, lepe nosiće i uši, bele zube, bujnu kosu. Kako li im to polazi za rukom? Da nisu u pitanju neki čudotvorni tretmani? Ima li tu neke tajne?

Ima i te kako. Iza njih stoji armija neznanih ljudi koji od njih stvaraju svoja umetnička dela, privid u koji se veruje bezuslovno. Fotografija zvezde mora biti savršena, a u tome pomažu informatički stručnjaci, brojni elektronski programi, umetnički dekorateri, estetski hirurzi, stilisti, frizeri, majstori fotografije i svetla. Koriguje se sve, od nogu, preko stražnjice, do glave. Vodi se računa o svakom detalju, jer ne sme biti greške.

Tek poneki put na stranice žute štampe, zbog boljeg tiraža, čuvene dame stižu onakve kakve zapravo jesu. Tada se vidi da Britni Spirs ima prejaka ramena, stomak koji krase masne naslage, grudi daleko od savršenih. Ponekad u nekom žurnalu osvane podmlađena Sara Džesika Parker sa svim svojim borama na vratu i velikim podočnjacima, Bijonse u pravim dimenzijama, što znači – bucmasta, Kameron Dijaz, čije lice nije tako lepo kada na njemu nema debelog sloja pudera. U stvarnosti, Madona izgleda istrošeno i staro, s borama koje se primećuju na kilometar i ostarelim telom kome ne pomažu ni silne vežbe i fitnes programi.

Tako se može nabrajati u nedogled. Svemu tome treba dodati da ovakvi kompjuterski zahvati koštaju 700 evra na sat. Ako i imate te pare, nemojte se previše obradovati. Da bi se pripremio spot koji traje oko tri minuta, potrebno je da se radi punih osam sati tri dana, a to zadovoljstvo košta – izračunajte sami koliko. Novac koji zvezde ulože u ovakve poduhvate vredi i vraća se.

Ipak, obmana kratko traje. Kada stvarnost izbije na videlo, zvezde obično doživljavaju šok. Tada psihijatri imaju pune ruke posla, a tek estetski hirurzi! Od iluzija se ne živi. Zato, radite na tome da budete lepe i zdrave. Prihvatite i sve svoje nesavršenosti – i one su deo vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar