Dve strane kreveta

Nemački stručnjaci iz „Laboratorije za spavanje“ pozabavili su se večitom temom muško-ženskih razlika, ali iz jednog neobičnog ugla. Došli su do zaključka: one i oni ni u snu nemaju mnogo zajedničkog. Šta je tu novo, pomislićete. Da vidimo o čemu je zapravo reč. Da li su one i oni zaista dva suprotna sveta, čak i kada je reč o snovima?

Ovako stoje stvari. Žene u proseku spavaju šest i po sati, dok muškarci uspevaju da odspavaju idealnih osam časova. Dok dame sanjaju hranu, odeću, prijatelje i posao, njihovim jačim polovinama u san dolaze nepoznate lepotice i brza kola, ili su i dok spavaju primorani da se tuku i svađaju. Ženski snovi često su posledica stresa i preteranog napora na radnom mestu i kod kuće.

Radnja njenih snova najčešće je smeštena u zatvoren prostor, dok on sanja da je u prirodi. Nesanica je dvostruko češća kod lepše polovine čovečanstva nego kod muškaraca. Više od dve trećine žena bar jednom nedeljno ima problema sa spavanjem, a čak 80 procenata za to krivi svog partnera. Veliki broj dama provede čak pet besanih časova svake sedmice zato što s druge strane kreveta čuje glasno hrkanje. Od pet snova koje prosečno odsanjaju svake noći, spavači se posle buđenja najčešće ne sećaju nijednog.

Kakvi su vaši snovi i šta ste sanjali protekle noći? Da li ste sanjali parče čokoladne torte, da se izležavate na nekoj peščanoj plaži, da vozite brz automobil ili da se svađate sa svojim šefom? A možda ste opet zaboravili o čemu je reč. Nema veze. Bitno je da ste se odmorili i uživali u svojim snovima, kakvi god oni bili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar